-1.6 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Top 10: ezek voltak a legnézettebb filmek idén a Filmión – videók

Dátum:

Megosztás:

Az összesített nézőszámok alapján az elmúlt évben több ezer képzeletbeli mozitermet megtöltő közönség élvezte a hazai filmgyártás régi és új remekműveit online

– olvasható a NFI közleményében.

A legfrissebb mozifilmek közül a napokban került fel az Együtt kezdtük és a Szia, Életem!, januárban pedig megérkezik 2022 egyik legszebb első filmje a Magasságok és mélységek is a Filmióra, ahol havi előfizetés mellett filmenkénti kölcsönzéssel is nézhetők a magyar alkotások.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 2020-ban indította el a magyar filmek streaming platformját azzal a céllal, hogy az elmúlt 121 év legjobb magyar filmjei legálisan, jó minőségben, napjaink elvárásaihoz igazodva legyenek elérhetők online. Az egyedülálló „filmgalériában” az első hazai mozgóképektől kezdve a 20. század kultikus alkotásain át napjaink mozi- és tévésikereiig már több mint 600 magyar alkotás megtalálható.

2022-ben összesen 160 filmmel bővült a kínálat, köztük 22 friss mozifilm online premierjével, 15 rövidfilmmel, 10 tévéfilmmel és 9 új televíziós dokumentumfilmmel, továbbá örök érvényű, felújított klasszikusokkal. Számos alkotás audionarráció kísérettel is hozzáférhető már, és a tervek szerint hamarosan magyar akadálymentesített és angol felirattal is nézhetőek lesznek a filmek – írják.

Az alább olvasható top 10 listákat az egyedi látogatók által 2022. január 1-től december 26-ig indított lejátszások száma alapján állította össze a Filmio csapata. A listákban nem szerepelnek azok a filmek, amelyek az elmúlt évben egy-egy hétvégére ingyenesen is nézhetők voltak.

Új filmek

 1. Hab – rendezte: Lakos Nóra, 2020
 2. Nagykarácsony – rendezte: Tiszeker Dániel, 2021
 3. A feleségem története – rendezte: Enyedi Ildikó, 2021
 4. A játszma – rendezte: Fazakas Péter, 2022
 5. Toxikoma – rendezte: Herendi Gábor, 2021
 6. Az unoka – rendezte: Deák Kristóf, 2022
 7. Külön falka – rendezte: Kis Hajni, 2021
 8. Kék róka – rendezte: Pacskovszky József, 2022
 9. Vadlovak-Hortobágyi mese – rendezte: Török Zoltán, 2021
 10. Ecc-pecc – rendezte: Madarász Isti, 2021
A legnézettebb filmek

Felújított klasszikusok

 1. Macskafogó – rendezte: Ternovszky Béla, 1986
 2. Roncsfilm – rendezte: Szomjas György, 1992
 3. Megáll az idő – rendezte: Gothár Péter, 1982
 4. Dögkeselyű – rendezte: András Ferenc, 1982
 5. A tanú – rendezte: Bacsó Péter, 1969
 6. Moszkva tér – rendezte: Török Ferenc, 2001
 7. Az ötödik pecsét – rendezte: Fábri Zoltán, 1976
 8. Szindbád – rendezte: Huszárik Zoltán, 1971
 9. Az oroszlán ugrani készül – rendezte: Révész György, 1969
 10. Mephisto – rendezte: Szabó István, 1981

A felújított klasszikusokról bővebb információ a alapfilmek.hu oldalon található.

Nyitókép: Filmio
Forrás

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...