-1.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Tompán is két órát kell várni a kilépésre (Röszkén 4 órát)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Torlódnak a járművek a tompai határátkelő előtt is. Már a Tompa-Kelebiai körforgalomnál rendőrök és katonák terelik a forgalmat, jelenleg a police.hu tájékoztatása szerint közel két órát kell várakozniuk a kilépni szándékozóknak.

Az 53-as főúton a határra vezető szakaszon az álló gépkocsisor több mint egy kilométer hosszú, a Tompa-Kelebiai körforgalomtól torlódnak a járművek. A forgalomirányító rendőrök közlése szerint legalább két órát kell várakozni a kilépésre. A police.hu tájékoztatása szerint is két óra a várakozási idő. A helyszíni információk szerint azonban a két határ között is legalább egy órát kell várakozni a Szerbia felé a belépésre. És egy óra a várakozási idő a Magyarországra való belépés is. Elsősorban német, török és angol rendszámú autókat látni a feltorlódott kocsisorban, a szerb és török vendégmunkások tartanak hazafelé a nyári szabadságra.

A rendőrök a sorból kivezetik a buszokat és a határátkelőhelyig felvezetik. Az 53-as főúton azt látni, hogy az autók utasai közül sokan kiszállak a gépkocsikból és a legközelebbi árnyékos helyig gyalogolnak, sokan az útszéli egyetlen éttermet keresik fel, mások palackozott vizet árusító helyet keresnek.

A dinamikusan megnövekedett forgalom miatt jelentős a torlódás a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán. A várakozási idő csökkentése érdekében a rendőrök a szükséges ideig, szakaszosan a Bács-Kiskun megyei Tompa felé terelik a forgalmat.

A magyar és szerb állampolgárok használhatják az Ásotthalom, a Tiszasziget, a Röszke Közúti, illetve a Bácsalmás Közúti Határátkelőhelyet. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett bárki számára elérhető a nap 24 órájában a hercegszántói és a tompai átkelő. A rendőrség kéri a Szerbia felé tartókat, hogy folyamatosan tájékozódjanak a várakozási időkről.

Röszkénél négy órát kell várni a határátkelőn

– Továbbra is erős a forgalom a Csongrád megyei határátkelőhelyeken, a Szerbia és a Románia felé utazóknak érdemes a kisebb átkelőket választaniuk – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap reggel az MTI-t.

A személyautóknak négy órát kell várakozniuk. Az autóbuszoknak a ki- és a belépő oldalon is egyaránt kétórás a várakozási idő. Az ásotthalmi átkelő kilépő oldalán egyórás a sor. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilalkalmazás segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Forrás: baon.hu

Képek: Milei.vencelMaarten Sepp, bacsmegye.hu, 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...

Hajófelvonulással nyitották meg a farsangot Velencében – videó

Egy nagyméretű papírmasépatkány vezette a farsangot megnyitó hajófelvonulást vasárnap Velencében. Az utcai karneváli programok ingyenesek, és február 21-ig...