Home Főhírek Külföld Tömeges mérgezés Oroszországban

Tömeges mérgezés Oroszországban

0
Nyitókép: Pixabay

Harmincegy ember meghalt Cider-mérgezésben Oroszországban. Összesen 101-en lettek eddig rosszul.

napi.hu ír arról, hogy tömeges mérgezéseket okozott a Mr Cider nevű ital a napokban, a helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy egyelőre elhalasztják, és egy későbbi időpontban rendezik meg az eredetileg június 17-i, moszkvai I Love Cider 2023 nevű fesztivált.

További baleseti hírek, bűnügyi hírek, erőszakos bűnesetek, képek, videók, részletek..

Június 5-én, hétfőn jelentették az első eseteket, hogy a helyben forgalmazott Mr Cider nevű ital Oroszország több régiójában is mérgezéseket okozott. Többek között Uljanovszkból, Szamarából, Nyizsnyij Novgorodból, valamint Penzából és Kurganból.

A mérgezéseket okozó cider részben metanol szennyeződéseket tartalmazott.

Az orosz közegészségügyi minisztérium szerint június 8-ig 101 ember szenvedett mérgezést az alkoholos italtól, közülük 31-en meghaltak, négyen pedig rendkívül súlyos állapotban vannak, ami azt jelenti, hogy a kórházban küzdenek az életükért.

A hatóságok azóta büntetőeljárás keretében letartóztatták a Mr Cidert forgalmazó Anar Huszejnyov vállalkozót, ahogy szintén őrizetbe vettek két szamarait és egy rendőrt. Mint kiderült egy rendőrségi raktárból lopták el az alapanyagot, ebből készítettek cidert és ezt árulták.

Azóta Mr Cider termékek forgalmát Oroszország-szerte blokkolták: folyamatosan vonják ki mindenhonnan, ahol az alkohol kapható volt.

Fotónk illusztráció.

Forrás

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás