10.5 C
Budapest
2024. február. 24. szombat

Tömeges mérgezés Oroszországban

Dátum:

Megosztás:

Harmincegy ember meghalt Cider-mérgezésben Oroszországban. Összesen 101-en lettek eddig rosszul.

napi.hu ír arról, hogy tömeges mérgezéseket okozott a Mr Cider nevű ital a napokban, a helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy egyelőre elhalasztják, és egy későbbi időpontban rendezik meg az eredetileg június 17-i, moszkvai I Love Cider 2023 nevű fesztivált.

További baleseti hírek, bűnügyi hírek, erőszakos bűnesetek, képek, videók, részletek..

Június 5-én, hétfőn jelentették az első eseteket, hogy a helyben forgalmazott Mr Cider nevű ital Oroszország több régiójában is mérgezéseket okozott. Többek között Uljanovszkból, Szamarából, Nyizsnyij Novgorodból, valamint Penzából és Kurganból.

A mérgezéseket okozó cider részben metanol szennyeződéseket tartalmazott.

Az orosz közegészségügyi minisztérium szerint június 8-ig 101 ember szenvedett mérgezést az alkoholos italtól, közülük 31-en meghaltak, négyen pedig rendkívül súlyos állapotban vannak, ami azt jelenti, hogy a kórházban küzdenek az életükért.

A hatóságok azóta büntetőeljárás keretében letartóztatták a Mr Cidert forgalmazó Anar Huszejnyov vállalkozót, ahogy szintén őrizetbe vettek két szamarait és egy rendőrt. Mint kiderült egy rendőrségi raktárból lopták el az alapanyagot, ebből készítettek cidert és ezt árulták.

Azóta Mr Cider termékek forgalmát Oroszország-szerte blokkolták: folyamatosan vonják ki mindenhonnan, ahol az alkohol kapható volt.

Fotónk illusztráció.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...

Van élet 1 millió dollár alatt?

Újraformálódik a startup piac.. A változásra az inkubátoroknak is reagálni kell Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a...

Kijevbe utazott Ursula von der Leyen a háború évfordulója alkalmából, már nagyon várja a találkozást a ukrán elnök és az EB elnöke!

Kijevbe utazott az Európai Bizottság elnök. e a háború évfordulója alkalmából. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen...