27.9 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

Tömeg várható Grófo temetésén: szinte minden vajda tiszteletét teszi, ahogy a művészvilág jelesei is ott lesznek

Dátum:

Megosztás:

Szolnok — Óriási a készülődés Kozák László (†48), azaz Nagy Grófo szombati temetése előtt. Bár a járványügyi szabályok előírják, hogy csupán 50 személy vehet részt egy gyászszertartáson, ennél jóval több emberre számíthatnak a családtagok.

Kozák László, azaz Grófo a koronavírus szövődményei miatt hunyt el december elején. /Fotó: Varga Imre

Kozák László, azaz Grófo a koronavírus szövődményei miatt hunyt el december elején. /Fotó: Varga Imre

Noha Grófo temetése előtt néhány nappal a szerettei már hírzárlatot rendeltek el, a Blikk korábban megírta, autentikus tisztelettel és pompával zajlik majd a szertartás, amely során végső útjára kísérik a koronavírus szövődménye miatt december elején elhunyt legendás folklórzenészt, aki nélkül az utóbbi évtizedekben elképzelhetetlen volt egy-egy nagy roma lagzi.

(A legfrissebb hírek itt)

A szolnoki temetőben helyezik végső nyugalomra a zenészt. /Fotó: MTI Mészáros JánosA szolnoki temetőben helyezik végső nyugalomra a zenészt. /Fotó: MTI Mészáros János

Éppen ezért tömegek indulhatnak útnak, pedig a járványügyi szabályok és a temetkezési intézet tájékoztatása szerint a temetésen részt vevők összlétszámát 50 főre korlátozták, a ravatalozótermekben legfeljebb 10 fő tartózkodhat úgy, hogy a 1,5-2 méteres védőtávolság betartható legyen. A sír, illetve Grófo kriptája környékén is minimum 2 méteres távolságban kell megállniuk egymástól a gyászolóknak, akiknek természetesen maszkot kell viselniük – Kis Grófo korábban közösségi oldalán jelezte, a temetésre érkezők figyeljenek, hogy be tudják tartani az előírásokat.

A zenészt szívének kedves tárgyaival, hangszerével együtt helyezik örök nyugalomra, koporsóját négylovas hintó viszi a kriptáig. A ceremónián, úgy tudjuk, szinte minden vajda tiszteletét teszi, ahogy a művészvilág jelesei is búcsúzni kívánnak Grófótól, többen jó barátságot ápoltak a muzsikussal.

– Biztos vagyok benne, hogy sokan búcsúztatják majd el a zenei harcostársam, én is megadom a végtisztességet – mondta a mulatószenész Galambos Lajos.

Grófo fiai (jobbra Kis Grófo, balra Gyémi) nehezen viselik édesapjuk elvesztését.Grófo fiai (jobbra Kis Grófo, balra Gyémi) nehezen viselik édesapjuk elvesztését.

– Hát persze, hogy ott leszek! – jelentette ki Gáspár Győző, aki elárulta, felesége, Bea telefonján korábban a zenész volt a háttérkép, annyira tisztelték művészetét. – Virág nagyon kétségbeesett, amikor megtudta, hogy elment, mert a lányaim azt akarták, hogy az esküvőjükön Grófo kérje ki őket tőlem. Szerintem rengetegen lesznek ott a temetésen, miskolci barátaim azt mondták, csak onnan érkeznek legalább százan!

Bódi Margó párjával, Gusztival indul útnak korán reggel, mivel az emlékezés virágait is a helyszínen szeretné megvenni. A környékbeli virágosok úgy számolnak, sokan tesznek majd így.

Galambos Lajos arra számít, vele együtt sokan megadják majd a végtisztességet. /Fotó: Pozsonyi ZitaGalambos Lajos arra számít, vele együtt sokan megadják majd a végtisztességet. /Fotó: Pozsonyi Zita

– Háromszor annyi szálas virágot rendeltem és előre több koszorút készítettem el. Már két nappal ezelőtt érezhető volt a forgalom növekedése. Az elmúlt hónapokban megcsappant a bevétel, ám most a szokásosnál háromszor több a rendelésem. Nem csoda, Grófóékat az egész városban tisztelik és szeretik, nagy tömegre számítunk, remélem, sikerül a járványügyi szabályok betartása is – tette hozzá az egyik virágbolt eladója, Marika.

Bódi Margó nagy tisztelője volt az elhunyt muzsikusnak, nem hagyja ki a búcsúztatót. /Fotó: RAS-ArchívBódi Margó nagy tisztelője volt az elhunyt muzsikusnak, nem hagyja ki a búcsúztatót. /Fotó: RAS-Archív

Szervezők feladata

Megkerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot, a várható nagy létszám miatt tervezik-e felügyelni a szombati eseményt, kérdésünkre a következő választ kaptuk: „A védelmi intézkedések betartatásáról a rendezvény szervezője, jelen esetben a temetkezési szolgáltató köteles gondoskodni” – állt a kapitányság szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ukrajna állig felfegyverkezik – több ezer kilométer lőtávolságú rakétákhoz juthat

Az ukrán hadsereg eddigi legmasszívabb csapásait a krími célpontok és az orosz Fekete-tengeri flotta ellen mérte. A sugár...

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került...

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...