3.3 C
Budapest
2023. december. 2. szombat

Töltsük el tartalmasan az időt Hévízen!

Dátum:

Megosztás:

Vannak olyan helyek, amit télen és nyáron egyaránt érdemes meglátogatni, vagy akár egy téli nyaralást betervezni pár napra! Valljuk be, hogy az utóbbi időkben nem igazán nekünk kedvez az időjárás. Hűvös van, nyirkosság, az utóbbi napokban nem süt a nap, ködös az idő. Ez nem igazán ad okot arra, hogy ebben az időben jó legyen a közérzetünk.

heviz

No de fel a fejjel, mert ezen is lehet változtatni. A hétvége mindig egy remek lehetőség arra, hogy fogjuk párunkat, családunkat és menjünk el pár napra egy kicsit relaxálni. Nem kell nekünk sem külföldre mennünk ahhoz, hogy pihenni tudjunk. Itthon is remek helyek akadnak, ahol kicsitől nagyig mindenki jól érezheti magát, megtalálja a maga lefoglaltságát és szórakozását.

Hévíz nem csak azért éri meg az utat, mert remek wellnes és spa programokkal vár minket, de érdemes néhány napot eltölteni az egész településen. A hely maga is csodás tájon helyezkedik el, így érdemes kirándulásokat ejteni. Hévíz város Délnyugat-Magyarországon, Zala megyében, a Keszthelyi járásban.

Itt található a világon egyedülálló természetes tőzegmedrű gyógytó, melynek köszönhetően kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében Magyarország második legnépszerűbb települése Budapest után.  A világon egyedülállónak számító, tőzegmedrű gyógytó miatt külföldiek ezrei zarándokolnak Magyarországra.

Az egészségre kifejtett jótékony hatásai mellett a Hévízi-tólátványos és gyönyörű: tavirózsái ikonikussá váltak. A fürdőhely története már a történelem előtti korokba nyúlik vissza.  A Hévízi-tó gyógyító hatása már valószínűleg a rómaiak által is ismert volt, erre utalnak a búvárok által az 1980-as évek elején a tóból gyűjtött pénzérmék és a tó környékén talált oltárkő. A népvándorlás kori leletek is arra utalnak, hogy az erre megfordult germán és szláv népesség is használta a tavat.

Hévíz írásos említése első alkalommal egy 1328-ból származó oklevélben történik, amikor a települést locusvulgaritesHewyzdictus-ként említik. Az első tanulmány a tóról 1769-ben jelent meg, Szláby Ferenc munkája. A fürdő létrehozásában/kialakulásában fontos szerepet játszottak a Festeticsek, akiknek a birtokába a 18. század közepén került a forrás és környéke. A fürdőélet felvirágozása legfőképpen gróf Festetics (I.) Györgynek köszönhető, aki céltudatosan építette ki a fürdőtelepet.

A mai település Hévízszentandrás és Egregy községek egyesítéséből jött létre 1946-ban. 1992. május 1-jén városi címet kapott.Hévízre több módon is eljuthatunk, akár vasúton, akár közúton. A legközelebbi vasútállomás Keszthelyen van, ahonnan menetrendszerinti busszal és taxival is gyorsan megérkezhetünk az úti célunkhoz.

Amennyiben kirándulni szeretnék, ezt is bátran megtehetjük, hiszen akár a védett erdőben, lápterületen barangolhatunk, de a városkát is érdemes megnézni. Csodás épületek, egy 13. századi templom, Dr. Schulhof Vilmos sétány és a Sétáló utca (Rákóczi utca), 1988-ban adták át az új héttornyú Szentlélek római katolikus templomot. Amennyiben a hűvöst meguntuk, és pihenni igazán lazulni szeretnék, Hévíz erre is tökéletes.

Kiváló kezelések, masszázsok, pakolások, gyógyfürdők az év minden szakában páratlan élményeket, és teljes relaxációt ad nekünk, ami valljuk be, ebben a stresszes világban mindenkinek hatalmas ajándék lehet!

 

Forrás: delina

Kép: https://pixabay.com;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Újabb vonalon vezeti be a MÁV a meghökkentő közlekedési rendet

Csak akkor áll meg a vonat, ha van le- vagy felszálló utas. A Tatabánya-Oroszlány vonalon is bevezeti vasúttársaság a...

Átadták a díjakat: Ők az idei Prima Primissimák! .. Gratulálunk a kimagasló szellemi-, művészeti-, tudományos- és sporttevékenységhez!

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány...

A hétvége időjárási előrejelzése: lesz havazás, lehűlés, napsütés, melegedés, .. szóval lesz minden, a frontérzékenyek szenvedni fognak..

Szombaton még lesz mindenféle csapadék, vasárnap már sok napsütés. Az Időkép előrejelzése szerint nyugat felől újra elkezd esni egyre több helyen...

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön, vizsgálják a körülményeket – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a...