16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeFőhírekKülföldTolódik keletre a szankció.. Pozsony: A parlament elfogadta az oltottak pozitív megkülönböztetéséről...

Tolódik keletre a szankció.. Pozsony: A parlament elfogadta az oltottak pozitív megkülönböztetéséről szóló törvénymódosítást..

A parlament vasárnap reggel elfogadta a Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter által beterjesztett, az oltottak pozitív megkülönböztetéséről szóló jogszabálymódosítás-csomagot.

A jelenlévő 133 képviselőből 77-en támogatták, 55-en pedig ellenezték a javaslatot.

Az egészségügy-miniszter által beterjesztett módosítás lehetővé teszi, hogy a hazai járványhelyzet súlyosbodása esetén a koronavírus-fertőzés ellen beoltott személyek korlátozás nélkül járhassanak például étterembe, színházba vagy fodrászhoz. Az oltatlanoknak ehhez negatív koronavírustesztre, illetve azoknak, akik átestek a betegségen, az erről való igazolásra lesz szükségük.

Még több külföldi hír

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter szombat este bejelentette, az oltatlanok számára az állam téríti majd a munkába, az iskolába és az üzletbe járáshoz szükséges koronavírustesztek árát.

Emellett a tesztekért az ingázóknak sem kell majd fizetniük, az országba való belépésnél pedig az antigéntesztet is elfogadják majd. Ezeket újfent az állam biztosítja, a vizsgálatot ismét a mobil tesztelőpontokon végzik majd.

A Smer ellenzéki párt jelezte, az elfogadott módosítást az Alkotmánybíróságon támadják meg.

ujszo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work