14.4 C
Budapest
2024. május. 18. szombat
HomeSportSporthirekTokió 2020: gigászi halak veszélyeztetik az evezősöket

Tokió 2020: gigászi halak veszélyeztetik az evezősöket

Kopasz Bálint a Graboplast Győri Vízisport 22 éves világbajnok kajakosa a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt, az olimpiai helyszínen felmerülő kisebb problémáról, illetve felkészülésről.

A fiatal evezős, a Tokiói előolimpián is győzni tudott 1000 méteres távon még szeptemberben, az itt szerzett tapasztalatairól is mesélt, kicsit előretekintve az olimpiára is.

A hotel ahol az elő-versenyen is lakott a csapat, a jövő évi olimpia idején is a magyar delegáció szállása lesz előreláthatólag, így volt lehetőség felmérni mire számíthatnak majd a sportolók. Bálint szerint a hotel teljesen rendben van, és az étkezéssel sem lesz gondjuk. Kiemeli, nagy előny, hogy a szállás nagyon közel van a pályához, így a fárasztó utazást is megspórolják majd. A versenykörülményekre kitérve is szinte csak dicsér:

A pálya még elég kezdetleges állapotban van, a víz minősége nem rossz, nem volt nagyon hullámos sem, várhatóan ezen hullámtörőkkel még tovább tudnak javítani.

Problémaként egy igen furcsa dolgot tud csak kiemelni a fiatal kajakos:

…elég nagy méretű halak ugrálnak ki a vízből, akár másfél méteres magasba is, ami rendkívül veszélyes, mert megcsaphatják a versenyzők tüdejét, szívét.

A halproblémát jelezték a szervezők felé így remélhetőleg az olimpiáig találnak erre megoldást.

Az olimpiai felkészüléssel kapcsolatban azt mondja, hogy szeretne minél több világkupa-versenyen részt venni az ötkarikás játékokig, ezzel is versenytapasztalatot gyűjteni, és haladni tovább a fejlődés útján.

Bálint jelenleg Sevillában készül, ami szerinte tökéletesen megfelelő helyszín a munkához.

Jó a konditerem, és futni is tudok a narancsfák alatt. Reményeim szerint a következő napokban már erősebb utazótempóban tudok résztávos edzéseket végezni. – mondja.

A győri sportoló rendkívül figyel az utánpótlásra is, akikkel megosztja tapasztalatait, és igyekszik lelkesíteni, az esetleges jövőbeli világ vagy akár olimpiai bajnokokat.

blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work