20.6 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

Többször nyert a lottón, ezzel magyarázza Kompolt polgármestere a saját gazdagodását

Dátum:

Megosztás:

Kompolt — Egy sportöltöző miatt áll a bál az ország egyik legmegosztottabb falvában, ahol a polgármestert hosszú évek óta bírálják feltűnően jó anyagi helyzete miatt. Balázs Zoltán lapunknak ezt úgy summázta, hogy egyszerűen csak gyakran nyer a lottón.

Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott kompolti öltözőfelújításra 38 millió forint jutott, ebből 10 százalékos önrészt az önkormányzat fedezett.

A helyiek közül sokan azt gyanítják azonban, hogy nem költöttek rá ennyit, mondván, rossz minőségű anyagokat használtak. Információink szerint feljelentés történt, az ügyben ismeretlen tettes ellen nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága.

Mindenki ezt olvassa most!

Az egyik elégedetlen helyi, Gulyás István lapunknak arról beszélt, leromlott állapotban ugyan, de volt ott egy kész épület.

Gulyás István érthetetlennek találja, mi került ennyibe az öltözőn /Fotó: Fuszek GáborGulyás István érthetetlennek találja, mi került ennyibe az öltözőn /Fotó: Fuszek Gábor

– Nem értem, hogy egy kisebb épület hogyan kerülhet 38 millió forintba, pláne ha rendelkezik alappal. Az is érdekes, hogy valamiért mindig ugyanazok kapják meg itt ezeket a megbízásokat – fakadt ki a polgárőr. A nyugdíjas férfi azt is megjegyezte, sokan nem értik a Heves megyei faluban, hogyan tud drága autókkal járni a polgármester, és az életvitelét is kirívónak találják, de tény, hogy a falu sokat fejlődött a regnálása alatt.

Egy másik szóba kerülő kritika szerint Balázst nehezen lehet elérni a falu és a térség problémáival kapcsolatban.

Gyurovics Gáborné Erzsi bíróságon számoltatná el a település vezetőjét /Fotó: Fuszek GáborGyurovics Gáborné Erzsi bíróságon számoltatná el a település vezetőjét /Fotó: Fuszek Gábor

– Több hivatalos levelet is írtam neki, amelyben azt kérdeztem, miért nem ért egyet azzal, hogy visszakapják az emberek a csatornaberuházásokba fizetett önrészüket, ha azt végül nem kellett felhasználni, de választ egy éve hiába várok – mondta Gyurovics Gáborné Erzsi, aki bíróságon „számolna el” a kistérségi polgármesterekkel.

Megkerestük az őt ért bírálatokkal kapcsolatban Balázs Zoltánt, aki leszögezte, soha egyetlen fillért nem vett ki a közösből, a támadások mögött pedig egy „minden fejlesztést támadó szűk kör” áll.

Emiatt az öltöző miatt áll a bál a településen. A felújítására 38 millió jutott, bár adja magát a kérdés, mi került ezen ennyibe /Fotó: Fuszek GáborEmiatt az öltöző miatt áll a bál a településen. A felújítására 38 millió jutott, bár adja magát a kérdés, mi került ezen ennyibe /Fotó: Fuszek Gábor

– Az öltözőt vandálok szétverték, ezért kértem az MLSZ segítségét, a szövetség döntött az összegről és a kivitelezőről is – mondta. Az anyagi helyzetéről megjegyezte, 400 ezer forintot keres havonta, és ugyan a régi Volkswagen-jét egy menő BMW-re cserélte, de eladott egy családi házat is, valamint mostanában a szerencse is mellé állt.

– A skandináv lottón háromszor volt hatosom, az ötös lottón kétszer négyesem, és sikerült már a Joker-telitalálat is. Tavaly több tízmillió forintot nyertem

– mesélte a polgármester, aki elmondása szerint „megérzés alapján” játszik. Mind a mai napig felbukkan az a 40. születésnapján készült fotó, amelyen egy meztelen nőn „tálalták fel” a tortáját.

Erről annyit mondott, a szűk baráti köre lepte meg vele, és bár „lehet vitatni, ez jó ötlet volt-e”, de vállalja, mert nagy rajongója a női nemnek.

Felújított futballöltöző miatt áll a bál Kompolton /Fotó: FacebookFelújított futballöltöző miatt áll a bál Kompolton /Fotó: Facebook

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Szoros volt a küzdelem

A falu megosztottságát jól mutatja, hogy 2014-ben mindössze egyetlen szavazattal győzte le kihívóját Balázs. Később vádat emeltek a polgármester ellen, mert azt gyanították, szavazatvásárlással próbálkozott. Végül a hét vádpontból három miatt megrovásban részesítették, további négy vádpontban pedig bizonyítottság hiányában felmentették.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...