Home Hírek Háború Többen meghaltak és megsebesültek orosz rakétatámadásban Szlovjanszkban

Többen meghaltak és megsebesültek orosz rakétatámadásban Szlovjanszkban

Nyitókép: Orosz rakétatámadásban megrongált lakóház romjai között mentők a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Szlovjanszkban 2023. április 14-én. MTI/EPA/Jevhen Honcsarenko

Nyolcan meghaltak és huszonegyen megsebesültek pénteken egy orosz rakétatámadásban a Donyeck megyei Szlovjanszkban

– közölte Pavlo Kirilenko regionális kormányzó az ukrán televízióban.

Előzőleg Kirilenko még öt halálos áldozatról és tizenöt sebesültről, valamint a romok alatt rekedt hét emberről írt a Telegram üzenetküldő alkalmazásban.

A kormányzó beszámolója szerint SZ-300-as rakéták csapódtak be a Bahmuthoz közeli város több lakóépületébe és más létesítményeibe. Rohammentők és rendőrök dolgoznak a helyszínen, igyekezve kimenteni a romok alá került embereket – közölte Kirilenko.

Röviddel később Darja Zarivna, Volodimir Zelenszkij elnök tanácsadója bejelentette, hogy egy kétéves gyermek a mentőben halt meg, miután kiszabadították a romok közül.

Az orosz és az ukrán fél több tucat elesett katona holttestét cserélte ki pénteken. A kijevi hatóságok 82 holttestről számoltak be, Moszkva nem közölt számokat.

Legfrissebb hírek a Facebook-on!

Az ukrán hatóságok közlése szerint az ország elleni orosz háború kezdete óta Kijev mintegy 800 katona földi maradványait kapta vissza ilyen cserék során.

Andrij Kosztyin ukrán főügyész a nap folyamán bejelentette, hogy a vádhatóság tüzetesen megvizsgálja azt a videófelvételt, amelyen feltételezések szerint egy ukrán katona lefejezése látható.

„Jelen pillanatban az ukrán nyomozóhatóságok gőzerővel azon dolgoznak, hogy azonosítsák a tettest és az áldozatot” – mondta el Kosztyin Vilniusban tett látogatása során. Hozzátette: még nem tudja megerősíteni a felvétel hitelességét.

A Washingtonban tárgyaló Denisz Smihal ukrán miniszterelnök pénteken nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy a hét legfejlettebb iparú ország (G7) májusi csúcstalálkozóján megvitatja Volodimir Zelenszkij békeajánlatát.

Nyitókép: Orosz rakétatámadásban megrongált lakóház romjai között mentők a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Szlovjanszkban 2023. április 14-én. MTI/EPA/Jevhen Honcsarenko
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version