17.5 C
Budapest
2023. október. 3. kedd

Több veszély is leselkedhet Lajcsira, fogsága első napjaiban – írja a Ripost – (Mi is kiegészítettük a cikket, olvassátok el, mert érdemes!)

Dátum:

Megosztás:

A börtönélet egy teljesen más világ a szabad élettől, az alábbiakban egyfajta „börtönkisokost”” állítottunk össze. Ezekre felkészültnek kell lennie Galambos Lajosnak – írja a Ripost

Lagzi Lajcsi titokban bevonult a baracskai BV-Intézetbe szerda délelőtt, hogy letöltse a 3 év hat hónap terjedelmű szabadságvesztését, melyet kiszabtak rá. A mulatós zenész rengeteg nehézséggel nézhet szembe, amikre nem lehet feltétlenül minden esetben felkészülni, annak ellenére, hogy Lajcsi korábban ült már pár hónapot. Hírneve kétélű fegyver a beton cellarengetegben, hiszen a mentálisan megviseltség mellett hiénaként vehetik célkeresztbe a tapasztaltabb bentlakók.

Lagzi Lajcsi
Lagzi Lajcsi szerda délelőtt bevonult a börtönbe (Fotó: Markovics Gábor)

Óvakodni kell a kannibáloktól

A Metropol által megkeresett szakember, dr. Gerő Tamás ügyvéd, sportjogi és adójogi szakjogász szerint nagyon fontosak az első napok a börtön falain belül.

„Mindenki máshogyan birkózik meg az elzárással, de senkinek nem könnyű. A legjobbat akkor tehetjük, ha próbálunk a legkevesebb feltűnés nélkül megérkezni.

(Na ezt a jótanácsot Lajcsi nem fogadta meg, mert privát mentővel érkezett Baracskára! Hirmagazin.eu)

Habár Lajcsi hazánk első számú lakodalmas sztárjaként valószínűsíthetően nem fog tudni elbújni, bizonyos emberekkel neki különösképpen vigyáznia kell!”

– vezette fel intő szavait a szakember, aki elmondta, hogy a börtönben raboskodók között a legtöbben visszatérő vendégek, azaz hazai terepen érzik magukat.

„Tőlük is óvakodni kell. Ők a kannibálok. Ezek az elemek pszichológiai hadviselést folytatnak, esetenként kérnek egy szívességet, cserébe fizikális védelmet ajánlanak.”

A Hirmagazin.eu hozzáfűzése: Mi ilyenről, amit az ügyvéd úr ír, nem hallottunk, de arról igen, hogy az un. „védelmi pénzt” hótól hóig kell fizetni, azaz „bolttól-bolttig”, ugyanis a börtönben a készpénz tartása a legsúlyosabb fegyelemsértés, és a böntönbéli bűnözők, az ügyvéd úr szerinti kannibálok nem szeretnének megbukni a védelmi pénzzel, ezért Lajcsinak, ha lesz ilyen szerencsétlen esete, vagy a sajátjából kell odaadni az első havi díjat, vagy a „boltban” (shopban) kell neki megvenni és azután minden hónapban így vagy úgy odaadni a megrendelt árut – cigi, kévé, étel, ital, stb.. /de Lajcsi ha nemdohányzó körleten lesz, cigit nem vehet/ –  Hirmagazin.eu)

 „Az ismert, több ügyvéddel rendelkező Lajcsit például biztosan bepróbálják majd, a saját boldogulásuk védelmében – írja a szakember. Általában nem engedhetik meg maguknak a drága ügyvédeket, és megkörnyékezik az újakat, hogy segítsenek. Ha határozottan lepattintják őket, akkor tovább állnak más ‘verebet’ keresni, de ha egyszer is ad nekik az ember bármit, akkor örökké a nyakára fognak járni a büntetése egész ideje alatt” – osztotta meg az érdekes embercsoportról a véleményét az ügyvéd, akik egy csapat kóbor kutyához hasonlítanak, akik addig állnak az ember mellett, amíg érdekük fűződik hozzá.

A Hirmagazin.eu hozzáfűzése: „Ez csak részben igaz. Biztosan hallottatok már több olyan tragédiáról, hogy a börtönben a társukat megverték, meggyalázták, megölték, megkínozták, stb..embertelen módon foglalkoztak vele. Nem szeretnénk kisregényt írni, de azt sem szeretnénk, ha téves információk mennének ki tőlünk, mások áltak!

Azok a börtönbéli erős emberek, akik azt mondják magukról, hogy nekik minden mindegy (persze ez nem igaz, mert amikor Szegeden a kommandósok félholtra verik őket akkor kiderül, hogy mégsem mindegy!!), de nem vagyunk Szegeden, hanem Baracskán, szóval azt állítják az „erősemberek”, „rablók” és „kannibálok”, hogy nekik minden mindegy, és egyáltalán nem hagyják lekoptatni magukat, mert Lajcsi ismert művész, és műküdik a börtönökben a televízió, jár az újság, rendelni lehet, jönnek befelé az új elítéltek, hozzák az információt, jönnek a látogatók, hozzák az információt, és mindenki pontosan jól tudja, hogy Lajcsi milliárdos, már csak azért is, mert ott van a milliárdos eladó ingatlana, de ezen túl is a „szabad életben” működik a „börtönmaffia”, kár hogy ezzel a szakemberek nem foglalkoznak!

Az előző cikkünkben világosan megírtuk, hogy Baracska és fel lehetne sorolni hogy melyik ház még (itt van példának csak néhány: Sándorháza, Vác, Sopronkőhida, Márianosztra, Sátoraljaújhely, Miskolc), a lehető legrosszabb Lajcsinak! Neki egy menekvése van és megírjuk, mert mi a magunk részéről szeretjük Lajcsit! Nem azért foglalkozunk vele ennyit, mert unatkozunk, és nincs más dolgunk, hanem azért, hogy hátha az ügyvédje, vagy ügyvédei közül valaki elolvassa amit írunk és elhiszi hogy vannak ilyen borzalmak, és haladéktalanul intézkedik! Lajcsinak egy menekvése van, az pedig TÖKÖL! Intézni kell a VPOP-n, hogy szállítsák át Tökölre s.o.s., amíg nem lesz tragédia!”

A trombitásnak minél előbb be kell illeszkednie a börtönéletbe, dolgozni is fog (Fotó: Markovics Gábor)

„Szívességbankolás” 

Ugyanakkor dr. Gerő Tamás hangsúlyozza, hogy ezek a rabok általában a fenyegetésen kívül nem mennek messzebb, csakis lelki nyomásgyakorlásról van szó. A börtönnek is saját szabályai vannak – írtak és íratlanok egyaránt. Az illik nem illik – hasonlóan a kinti élethez – alapvetéseket hordoz.

„Működik az egyfajta szívességbank, ami arról szól, hogy illik friss alanyként megkínálni egymást kisebb apróságokkal, kávéval, cigarettával, de egy-egy kedves szó is lekenyerezheti a bentieket. Javallott messziről elkerülni a szóváltást vagy a szabálysértő viselkedést.”

Az meghozza a gyümölcsét, ha Lajcsi elkerüli a balhékat, hiszen akár hónapokkal hamarabb is szabadulhat

– mondta a szakjogász, aki hozzátette, hogy személyesen is ismeri Lajcsit, sőt, egyszer még jogi úton is keresztezték útjaik egymást. Az ügyvéd azt mondja, Lajcsi akkor jár a legjobban, ha a rabok között is ugyanaz marad majd, aki idekint volt.

A Hirmagazin.eu hozzáfűzése: „Sajnos, azok a rabok, akik pénzértéket és/illetve vagyoni értéket akarnak Lajcsitól, túlmennek a fenyegetésen, de persze nem azonnal! … Itt van egy un. jogorvoslati lehetősége Lajcsinak, hogy a fogvatartó személyzethez fordul, de ez kétélű fegyver, mert ha ez kitudódik és egy szószóló elkezdi hinteni, hogy a Lajcsi „panaszkodott”, kitalálják rá, hogy ő „tégla”, „vamzer”, „besúgó”, és onnantól elindul egy keserves börtönélet! – Nem egy olyan esetről hallottunk, hogy az így ellehetetlenített fogvatartottak öngyilkosok lettek, mert nem bírták a „nyomást”, a „lelki – és fizikai terrort”!

Börtön falai
A börtön falai között minden órája be van osztva a raboknak (Fotó: txking/Pixabay)

A legfrissebb hírek itt!

A sztár bent is sztár

Galambos Lajos azzal jócskán megkönnyítheti nehéz szituációját, hogy hiteles és önmaga marad a karakterében. Az ismertséggel nem kérkedik, de titkolnia sem szabad. Persze nem életszerű, hogy tudná egyáltalán…

„Aki a szabad életben sztár, az bent is az marad. Nem szabad kérkedni sem javakkal, sem ismeretséggel, ugyanakkor hazudni csak és kizárólag úgy szabad, ha az nem derülhet ki sehogy. Lajcsinak szerintem előbb-utóbb lesz lehetősége zenélni a fogvatartási intézmény falain belül is, ezt majd kérvényezni kell. Igyekeznie kell minél előbb beilleszkedni, és ezt segítheti majd, ha szórakoztathatja a »közönségét«, azaz rabtársait trombitajátékával” – jegyezte meg a szakember. Hozzátette, hogy a nagy fegyelem és szabály ellenére sok lehetősége van ma már egy fogvatartottnak, hogy emberközeli életet éljen a cellák világában is, de minden a rab hozzáállásán múlik. Dolgozni mindenképp megéri – mondja az ügyvéd.

A Hirmagazin.eu hozzáfűzése: „Na, pontosan erről van szó, ezért volt kár Lajcsinak privát mentőautóval érkeznie Baracskára, és előtte eljátszani a légzőszervi betegséget, és nyilatkozatokat tenni össze-vissza, hogy Ő már nem tudja fújni, pedig az élete a zene. Amennyiben a fogvatartó intézménynek hasznos Lajcsi bármilyen szempontból, a fenti rémségek kissebb eséllyel és kissebb mértékben fognak előfordulni a művész úrral, mert a börtönbűnözők szemszögéből a Lajcsi „szem előtt van”, amit „erősemberek”, „rablók” és „kannibálok” nem szeretnek, mert ők maguk nincsenek szem előtt!”

Minden rabnak muszáj munkába állnia. A konyhán a legjobb és leghasznosabb dolgozni, de ott a könyvtár és az egyéb melók.

 „A munka fontos, és kapnak érte pénzt is, amit ma már ‘házi webshopon’ lehet elkölteni” – zárta le a beszélgetést dr. Gerő Tamás.

A Hirmagazin.eu hozzáfűzése: „Az csak részben igaz, hogy minden rabnak muszáj munkába állnia; vannak olyan nemdolgozó rabok, akik inkább semmit nem csinálnak, de semmiféle hasznot nem teremtenek a rendszernek, államnak, stb, őket az adott házak igyekeznek (ha sikerül, nem mindig, mert VPOP-engedély kell) elszállítani máshova (stagnáló börtönbe), mert az intézet szempontjából haszontalanok!

Lajcsi, ha nem intézik neki az ügyvédei amit javasoltunk, és Baracskán marad, akkor jár a legjobban, ha kijelenti, hogy fog zenélni, akkor vélhetően könyvtáros lesz, mert az a munkahely van a legközelebb a kultúrális – és művészeti börtönpragramokhoz!

Lajcsinak mindegy, hogy mennyit fizetnek a börtönben, mert van pénze, de akinek nincs pénze és nincs támogatottsága, és nem börtönbűnöző, annak nem mindegy, és ezért nem lehet azt kijelenteni, hogy a A konyhán a legjobb és leghasznosabb dolgozni, de ott a könyvtár és az egyéb melók”, mert nem a konyhán fizetnek a legjobban, hanem a börtönökben is vannak gusztustalan munkák, példának okáért a derítő, vagy egyéb a szennyvízelvezetéssel és döglött állatokkal, vagy rohadt növényekkel, vagy komposzttal foglalkozó munkahelyek, ahol a „legjobb” a fizetés, de korántsem annyi, mint a polgári életben!

Mondjuk egy elítélt, aki főszakács volt a polgári életben, és a konyhán dolgozik mint első ember, konyhai csoportvezető, vagy nevezhetjük bárhogyan, alig keres bruttó 50 ezer forintot, a gusztustalan munkahelyen dolgozók viszont megkaphatják minden túlórával és minden juttatással együtt az akár 70-75 ezer forintot is. .. Na de ez a legtöbb, ennél többet egy büntetésvégrehajtási intézetben sem fizetnek, az holtbiztos! 

Tudtátok, hogy a az egyik magyar börtönben világszínvonalú focilabdákat varrnak a rabok? .. És azt tudtátok, hogy az önfenntartó börtön valóban fenntartja önmagát? .. A börtönökben sok érdekes és izgalmas munkahely van.

Az alapcikket a Ripost.hu írta, mint a címben és fejlécben hivatkoztuk

A Hirmagazin.eu hozzáfűzései: Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Még a hónapban megszűnik egy népszerű dohánytermék

2023. október 23-tól Magyarországon is alkalmazni kezdik azt az uniós irányelvet, ami megtiltja a természetes dohányízt ízesítéssel elfedő...

Súlyos baleset, mindkét oldalon lezárták az M5-öst – videó

Összeütközött egy kamion és egy személyautó az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán hajnalban, a 91-es kilométernél lévő...

Megvan, pontosan mennyivel emelkedik a nyugdíj január 1-jétől

Varga Mihály pénzügyminiszter közölte az idősek világnapjához kapcsolva. Februárban pedig jön a 13. havi ellátás. Az idősek világnapján jelent...