Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Több szobát a felismerhetetlenségig vertek szét a hallgatók a Schönherz Kollégiumban –...

Több szobát a felismerhetetlenségig vertek szét a hallgatók a Schönherz Kollégiumban – fotók és videók

0
A feldühödött, és valószínűleg primitív, buta diákok összetörik a kollégium berendezését, mert a kormány szigorítást jelentett be. Hirmagazin.eu

Több kép és videó kering arról az interneten, ahogy a megvadult és gyaníthatóan nem túl józan egyetemisták elemi erővel estek neki az Irinyi József utcában található kollégiumnak.

Miután Orbán Viktor hétfőn reggel Facebook-oldalán bejelentette, hogy a középiskolák és az egyetemek áttérnek a digitális oktatásra a járvány miatt, valamint további szigorítások is életbe lépnek, a kollégiumokat bezárják, ezt pedig nehezen vették tudomásul a BME-s diákok.

Hétfőről keddre óriási pusztítást végeztek egyetemisták a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar által használt Schönherz Kollégiumban, több szobát is a felismerhetetlenségig vertek szét. Az esetről számos videó és fénykép készült, melyeket eljuttattak a Pesti Srácok szerkesztőségébe is.

A BME kijelentette, hogy vizsgálatot rendelnek el, az üzembentartó cég pedig feljelentést tesz. A videókon látni, ahogy az egyik delikvens egy kalapáccsal esik neki a falnak, egy másik képsoron pedig látható, ahogy délelőtt valaki belép a szobába és csak annyit mond.

“nagyon para, bazdmeg! Mint egy ilyen laktanya, vágod, amit szétbarmolnak az oroszok”.

A 18 emeletes intézmény több szobájában is súlyos károk keletkeztek, székeket, ágyakat, matracokat dobáltak és vertek szét. Az egyetem sajtóosztálya közölte, hogy fegyelmi eljárást indítanak a rendbontásban részt vevő hallgatókkal szemben, a szankciókról pedig az Egyetem Fegyelmi Bizottsága fog döntést hozni.

Az üzemeltetésért felelős cég ismeretlen tettes ellen tett rendőrségi feljelentést. Az éjszaka többször is ki kellett menniük a rendőröknek az épületbe.

PS

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás