16.7 C
Budapest
2022. szeptember. 30. péntek

Több száz lázadó vonult ki Homszból (Videó)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A szíriai rezsim elleni lázadás fellegvárában, Homszban újból esélyt kapnak a hétköznapok.

Több száz lázadó vonult ki Homszból

A hajdan egymilliós nagyvárosból kivonulnak az ellenzéki fegyveres csoportok, és velük tart több száz civil is.

Az első szerdai fuvarokkal körülbelül 750 meber kelt útra Homszból a lázadók ellenőrizte Hama és Idlib tartományok felé.

A kormányhadsereg és a lázadók tűzszüneti megállapodása megfigyelők szerint utóbbiaknak kedvez, mert nem egy csapásra kell föladniuk a várost, és minimális létszámban maradhatnak is az eddig megszállt negyedben.

A tartományi kormányzó arról beszélt az újságíróknak szerdán, hogy körülbelül 300 fegyveres és 100 család hagyja el estig a várost. Nagyjából 400 nő és gyerek van köztük, és mennek velük olyan civilek is, akik nem családtagok.

Diplomaták szerint ez volna a megoldás, vagyis sok-sok helyi tűzszünettel lehetne véget vetni a több mint négy éve folyó véres polgárháborúnak.

A nemzetközi közösség Bécsben tárgyalt ősszel a szíriai polgárháború befejezésének lehetőségéről.

A békéltetés keretében Szaúd-Arábia a szíriai ellenzéki csoportok konferenciájának ad otthont a héten.

2011 tavasza óta 250 ezernél is többen haltak meg, és legalább 11 millióan váltak földönfutóvá Szíriában, amely mostanra a polgárháborúban megerősödött egyik szunnita terrorszervezetnek, a magát Iszlám Államnak nevező dzsihadista hadseregnek is fészke lett.

Így aztán a rezsim haderege és a lázadók közötti összecsapások mellett a lakosságnak el kell viselnie a terrorellenes nemzetközi koalíció bombázását és a terroristák brutális akcióit is.

 

Forrás: euronews

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Megvádolták Amerikát, az USA lenne a felelős a gázszivárgások miatt?

Az Északi Áramlat vezetékeivel kapcsolatos incidens Dánia és Svédország kizárólagos gazdasági övezetében történt, amelyet teljes mértékben az amerikai...

Eltűnt az idős úr, Makai Antal, rendőreink a lakosság segítségét kérik..

Kisteleki rendőreink az állampolgárok segítségét kérik egy 61 éves kisteleki férfi megtalálásában. A Kisteleki Rendőrkapitányság 06060-157/177/2022 számon körözési eljárást...

Új lengyel boltlánc tarolná le Magyarországot..

A Half Price egy lengyel eredetű boltlánc, ami mögött Európa egyik legnagyobb cipőkereskedője és gyártója áll, ami nem...

Kifizetési stopot rendelt el a magyar kormány

A kormány elrendelte a kifizetések leállítását októberben – ismerte el a Pénzügyminisztérium. Először szerdai sajtóértesülések szintjén vetődött fel, hogy a...