27.2 C
Budapest
2022. június. 29. szerda

Több száz dühös nő küldte el tangabugyiját a francia miniszterelnöknek

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Formabontó akcióval fejezik ki nemtetszésüket a csőd szélére került fehérnemű üzletek tulajdonosai.

Jean Castex francia miniszterelnök hivatalának postaládája szó szerint megtelt tangabugyikkal, miután a családi tulajdonban lévő kisebb ruhaüzletek – főleg női – tulajdonosai demonstratív jelleggel elküldték neki a fehérneműiket. A kisvállalkozók egyfajta figyelemfelhívásnak szánják a különös akciót, mivel a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések hatására nekik is fel kellett függeszteniük az üzleti tevékenységüket – írja az amerikai Huffington Post francia nyelvű kiadása.

A rossz járványügyi statisztikák miatt a francia kormány április első hetében vezetett be újabb korlátozóintézkedéseket. A döntés értelmében bezártak az iskolák, az őszi lezáráshoz hasonlóan ismét az otthoni munkavégzés az ajánlott, az éjszakai kijárási tilalom továbbra is este 7 óra és reggel 6 óra között van érvényben, a lakhelyet csak 10 kilométeres körzetben lehet elhagyni, a kültéri gyülekezés hat főig engedélyezett, a nem alapszükséglet kategóriába tartozó boltoknak pedig négy hétre be kellett zárniuk.

A fehérneműket értékesítő üzlettulajdonosok az utóbbi intézkedést nehezményezik. Szerintük ők is beleesnek az „alapszükségletű termékeket értékesítő” boltok kategóriába, ugyanis ha a nagy hipermarketek árulhatnak ruhákat, akkor nekik is minden joguk megvan ehhez. E véleményüknek pedig a miniszterelnöknek küldött több száz tangabugyival adnak hangot a kisvállalkozók.

A formabontó országos kezdeményezés, ami az „Action Culottée” (Pimasz Akció) néven fut, egy TikTokon közzétett videóval kezdődött, melyben egy bolttulajdonos arra szólította fel a sorstársait, hogy csatlakozzanak hozzá. Ez alig egy hete történt, de a kampány már most akkorára duzzadt, hogy a nagy közösségi oldalakon külön csoportokban osztják meg a résztvevők a kormányfőnek szánt bugyikról készült fotóikat. Az actionculottee nevű Twitter-oldalon például eddig 64 bejegyzés született a témában, de ez a szám folyamatosan növekszik.

 

 

„A virágüzleteket, a könyvkereskedőket, a fodrászokat és még a lemezboltokat is alapvető vállalkozásoknak minősítették. De mi van a fehérnemű boltokkal? A bugyik már nem számítanak higiéniai kérdésnek?”

– fogalmazott egy üzlettulajdonos a miniszterelnöknek írt levelében, ami mellé természetesen egy bugyogót is mellékelt.

Az akció főszervezői egyébként egy közleményben azt mondták, hogy a levelekkel nem provokálni szeretnének, hanem „figyelmeztetni az embereket arra a nagyon kritikus helyzetre, amely miatt több száz fehérnemű üzletet a csőd szélére sodródott Franciaországban.„

ripost

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Flört a kocsmában: Egy szexi kísértet akarta elcsábítani a szellemvadásznőt

Döbbenetes eseményről számolt be Rachel Parsons. Rachel Parsons idestova húsz esztendeje tevékenykedik lelkes szellemvadászként, rendíthetetlenül deríti fel a paranormális...

Előkerült a térfigyelő kamera felvétele a Jókai utcai házomlásról – felkavaró videó (18+)

Szinte teljesen leomlott hétfő délelőtt Budapesten a Jókai és az Aradi utca sarkán található épület teteje és az...

Eldőlt: 2035-től nem lehet új benzinzes és dízeles autót venni az EU-ban

Ma, szerda hajnalban elfogadták az Európai Unió tagországai a klímavédelmi törvényeket, miszerint 2035-től a tagországok területén betiltják a...

Ekkora baj közelít? Az állam mostantól vészhelyzetben átveheti az energiacégek irányítását

Az orosz–ukrán háborúra hivatkozva, rendelettel készítette elő a magyar kormány, hogy a magyar állam az ellátás folyamatosságára és...