9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Több mint hatmilliárd dollár kellene Nepálnak az újjáépítéshez

Dátum:

Megosztás:

2015 06 15 005542
2015. 06. 14. – 20:21 forrás: MTI
Nepál 6,6 milliárd dollárt fog kérni nemzetközi donoroktól a következő öt évre, ugyanis az ország tervezési bizottságának felmérése szerint ennyibe fog kerülni az újjáépítés. A gazdasági veszteség 7 milliárd dollárnak felel meg, amibe beleszámították a leginkább érintett turizmust is – közölte a kormány.

Suman Prasad Sarma, a pénzügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselője elmondta, 36 országot és 24 adományszervezetet hívtak meg a június 25-i konferenciára a fővárosba, ahol reményeik szerint elegendő támogatást fognak felajánlani. Hozzátette, ha még néhány donor nem is tudja pénzzel támogatni Nepált, azzal is segítséget nyújtanának, ha leírnák a tartozásait, illetve ha haladékot adnának a visszafizetésre.

2015 06 15 005349

Túlélők használható tárgyakat menekítenek ki megrongálódott házuk romjai közül Katmanduban 2015. május 18-án, hat nappal az után, hogy újabb nagy erejű, a Richter-skála szerinti 7,4-es fokozatú földrengés rázta meg Nepál keleti részét. Az utóbbi hetek két földrengésében eddig legkevesebb 8500 ember halt meg, és további ezreket nyilvánítottak eltűntnek Nepálban. (MTI/EPA/Harish Tyagi)

Túlélők használható tárgyakat menekítenek ki megrongálódott házuk romjai közül Katmanduban 2015. május 18-án, hat nappal az után, hogy újabb nagy erejű, a Richter-skála szerinti 7,4-es fokozatú földrengés rázta meg Nepál keleti részét. Az utóbbi hetek két földrengésében eddig legkevesebb 8500 ember halt meg, és további ezreket nyilvánítottak eltűntnek Nepálban.
(MTI/EPA/Harish Tyagi)

Az ország GDP-jének 18 százalékát leginkább az Ázsiai Fejlesztési Bank és a Világbank kedvező feltételű kölcsönei teszik ki, s Nepál kormánya évente 300 millió dollárt költ el a kölcsönök visszafizetésére, a himalájai ország gazdasági fejlődésének kétharmadát nemzetközi segélyekből fedezte a földrengések előtt.

A közelmúltbeli két földrengés minden idők legsúlyosabb természeti csapása volt Nepál történelmében: a himalájai országot ért katasztrófa emberáldozatainak hivatalos száma elérte a 8787-et. Emellett mintegy félmillió házat döntött romba a földmozgás és legkevesebb 101 ezer ember sérült meg a természeti csapásban.

Április 25-én 7,8-as erősségű földrengés rázta meg a himalájai országot, amely az eurázsiai és a dél-ázsiai tektonikus lemezek találkozásánál fekszik. A második, 7,4-es fokozatú földrengés május 12-én érte Nepál keleti részét, ez több földcsuszamlást is okozott, elvágva a távoli falvakhoz vezető útvonalakat.
Kép: Google

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ezt a 15 filmet mindenki látni akarja 2024-ben

Ha megnézzük a következő 12 hónapra tervezett mozis és streaming-filmek listáját, sok izgalomra számíthatunk! Ki ne szeretné megnézni George Miller Mad...

Házasodna a gazda: Roland és Niki 2020-ban azonnal összeköltöztek a műsor után, azóta is együtt vannak

Hosszútávra terveznek. Roland gazda a Házasodna a gazda 2020-as évadában ismerkedett meg Nikivel, akiről nemrég az RTL stábjának mesélt. Mint mondta, választottjával a műsor...

Népszerű televíziós műsorvezető lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szegeden

A Fidesz szegedi szervezetének döntése alapján dr. Fülöp László kommunikációs szakember lesz az önkormányzati választáson a jobboldal polgármesterjelöltje...