10.9 C
Budapest
2024. február. 26. hétfő

Több mint 1600 diák iskolakezdését könnyítette meg idén az Adni Öröm! tanszergyűjtés

Dátum:

Megosztás:

tobb mint 1600 diak iskolakezdeset konnyitette meg iden az adni orom tanszergyujtes 1
tobb mint 1600 diak iskolakezdeset konnyitette meg iden az adni orom tanszergyujtes 1

Több mint 1600 diák iskolakezdését könnyítette meg idén az Adni Öröm! tanszergyűjtés

Idén is sikerrel zárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország közös, immár harmadik alkalommal meghirdetett Adni Öröm! iskolaszergyűjtő akciója. A vásárlók több mint 62 ezer tanszerrel és közel 2,2 millió forint értékű adománykártya megvásárlásával járultak hozzá mintegy 1600 rászoruló diák tanévkezdéséhez, az áruházlánc pedig további 1 millió forinttal egészítette ki a támogatást.

A tanévkezdés sok családnak anyagi nehézséget okozhat, és vannak olyanok, akik számára szinte lehetetlen feladat, hogy minden szükséges felszerelést megvásároljanak a gyerekeknek. Ebben segített a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország által meghirdetett Adni Öröm! tanszergyűjtő akció, melyet először 2021-ben indítottak útjára. A jótékonysági kezdeményezés keretében a vásárlók rászoruló gyermekek iskolakezdését támogathatták az üzletekben megvásárolt tanszerekkel és adománykártyákkal. Ez utóbbiak bevételéből pedig további tanszereket vásárolt a szeretetszolgálat.

tobb mint 1600 diak iskolakezdeset konnyitette meg iden az adni orom tanszergyujtes 3
tobb mint 1600 diak iskolakezdeset konnyitette meg iden az adni orom tanszergyujtes 3

„Azért hirdettük meg a gyűjtést, hogy az otthoni nehézségek miatt ne érje hátrány az iskolában a gyerekeket, a SPAR Magyarország vásárlóinak támogatásával most 1600 családnak sikerült ebben segíteni. Füzetek, írószerek, tolltartók, egyéb tanszerek, tornafelszerelések kerültek a vásárlói kosarakba, az önkénteseink használatra kész iskolatáskákat töltöttek meg az adományokkal, vagy kis- és nagyiskolásoknak szóló egységcsomagokat állítottak össze, melyeket az ország minden területén a szeretetszolgálattól segítséget kérő családoknak juttattunk el. Köszönjük mindenki támogatását, aki az elmúlt hetekben adománykártyák megvásárlásával, illetve személyesen, az INTERSPAR hipermarketekben megvásárolt és a szeretetszolgálatnak átadott taneszközökkel hozzájárult a gyűjtéshez” – mondta Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

 „Áruházláncunk már alig egy hónappal az előző tanév befejezése után meghirdette az Adni Öröm! tanszergyűjtő kampányt, így 2023. július 20-tól lehetőség nyílt adománykártyák megvásárlására akár INTERSPAR üzleteinkben, akár a SPAR online shopjában. Köszönet illeti a vásárlóinkat, akik ebben az esztendőben is nagylelkűen segítették kezdeményezésünket, ismeretlenül is gondoskodva olyan gyerekekről, akiknek szülei ezt nem, vagy csak részben tudják megtenni. A sikeres tanszergyűjtő akció során az adománykártyák megvásárlásával az INTERSPAR hipermarketek és a SPAR online shop vevői több mint 2 millió forintot ajánlottak fel, 2023. augusztus 23. és 26. között pedig a hipermarketekben több mint 62 ezer darab taneszközt vettek meg, majd adtak át adományként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek.

tobb mint 1600 diak iskolakezdeset konnyitette meg iden az adni orom tanszergyujtes 2
tobb mint 1600 diak iskolakezdeset konnyitette meg iden az adni orom tanszergyujtes 2

A SPAR Magyarország elkötelezett az esélyegyenlőség és a társadalmi felelősségvállalás erősítése mellett, ennek jegyében a felajánlásokat további 1 millió forinttal egészítettük ki, hogy még több rászoruló diáknak segíthessünk. Az Adni Öröm! tanszergyűjtő akciónk immáron hároméves, így mondhatjuk: hagyományt teremtettünk vele, sikerességét látva pedig a jövőben is folytatni szeretnénk ezt a kezdeményezést” – tette hozzá Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Az adománygyűjtés eredményei a www.adniorom.hu weboldalon érhetőek el.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Orosz drón üldözte a német külügyminisztert – videók

Annalena Baerbock német külügyminiszter az orosz–ukrán háború második évfordulóján Ukrajnába látogatott. Odesszában további német támogatást ígért ukrán kollégájának....

Vérfürdő Bécsben: öt nőt öltek meg (18+)

Pénteken összesen öt erőszakos halált halt nő holttestére bukkant a rendőrség Bécsben két helyszínen. Egy 51 éves nő és...

Váratlan fordulat: eldőlhet a háború

A Bloomberg arról ír, hogy szakadás történt Európában, mivel a nyugati országok továbbra is korlátlanul támogatnák Ukrajnát, miközben...

Teljes megalázás: agyonverte a Fradi az Újpestet – videó

A Ferencváros megmutatta, hogy az Olimpiakosz elleni Konferencia-liga búcsú egyáltalán nem törte meg a csapatot, és egy, a...