16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeFőhírekBűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfóTöbb mint 11 ezer menekült érkezett Magyarországra tegnap

Több mint 11 ezer menekült érkezett Magyarországra tegnap

Magyarország területére csütörtökön az ukrán–magyar határszakaszon 5702 fő lépett be.

A román–magyar határszakaszon belépők közül 5352 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Ezzel az elmúlt 24 órában 11 054 ember érkezett Magyarországra az ukrajnai háború miatt.

A beléptetettek közül a rendőrség 425 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 194 ember, köztük 80 gyermek érkezett Budapestre vonattal csütörtökön. A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket.

Nyitóképen, amikor ukrán menekültek tüntettek a belvárosban, Budapesten..

mandiner

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem