17.5 C
Budapest
2023. október. 3. kedd

Több király is részt vett III. Károly koronázásán, mutatjuk, kik

Dátum:

Megosztás:

Holland király, luxemburgi és monacói herceg, svéd királyi hercegnő, koronahercegek és koronahercegnők – nem volt hiány előkelőségekből a brit ceremónián.

III. Károly koronázásán természetesen más országok uralkodói, illetve formális uralkodói is részt vettek.

Fülöp király és Matild királyné Belgiumból

Az országban – legalábbis formálisan – Fülöp király uralkodik. Philippe Léopold Louis Marie áprilisban kereken  hatvanéves lesz, és 2013 óta foglalja el a trónt. Felesége, Matild királyné kifejezetten népszerű az országban, már csak azért is, mert ő az első olyan belga királyné, aki az országban született.

Anna-Mária görög királyné

Anna-Mária görög királyné 1946. augusztus 30-án született az Amalienborg palotában-ban Koppenhágában. Szülei: IX. Frigyes dán király és Ingrid svéd királyi hercegnő. Anna-Mária 1964. szeptember 18-án ment feleségül II. Konstantin görög királyhoz. A monarchiát 1973-ban számolták fel. A (formális) királynén kívül ott volt még Marie-Chantal, Görögország koronahercegnője, Dánia hercegnője és férje, Pavlos görög koronaherceg is.

VI. Fülöp spanyol király és Letícia királyné

VI. Fülöp János Károly spanyol király és Zsófia királyné első és egyetlen fia, 2014-től Spanyolország királya. Letizia Ortiz Rocasolano 1972-nem született, VI. Fülöp spanyol király felesége, az első nem nemesi származású és 1879 óta az első, spanyol földön született spanyol királyné.

Frigyes koronaherceg és Mária koronahercegné Dániából

II. Margit dán királynő és Henrik dán herceg legidősebb fia, Frigyes, a trónörökös. Frigyes hitvese, Mária dán királyi hercegnő is tiszteletüket tették a ceremónián.

Viktória svéd királyi hercegnő és XVI. Károly Gusztáv

Viktória királyi hercegnő Svédország trónörököse, XVI. Károly Gusztáv és Szilvia királyné legidősebb gyermeke. Viktória édesapjával látogatott el az eseményre.

Japán koronaherceg és koronahercegné

Fumihito japán koronaherceg és Kiko koronahercegné is megjelentek.

A monacói herceg és felesége

II. Albert a Grimaldi-család feje, Monaco uralkodó hercege és felesége, Charlène Lynette Wittstock, dél-afrikai úszónő, olimpikon, Monaco hercegnéje is részt vettek a koronázáson.

Jordán király és királyné

II. Abdullah a Jordán Hasemita Királyság királya 1999. óta. Feleségével, Ránija királynéval jelent meg az eseményen.

Bhutáni uralkodópár

A bhutáni király, Jigme Khesar és felesége, Jetsun Pema is a vendégek közt volt.

A holland király és felesége

Vilmos Sándor holland király az Oránia–Nassaui házból született herceg, uralkodásának kezdetén az Amsberg-ház megalapítója, Beatrix holland királynő legidősebb gyermeke, 2013. április 30. óta Hollandia királya. Feleségével, Maxima királynéval vettek részt az ünnepségen.

A norvég trónörökös

Haakon norvég királyi herceg V. Harald norvég király és Szonja norvég királyné fia, 1991 óta norvég trónörökös. A királyi herceget felesége, Mette-Marit norvég trónörökösné is elkísérte.

A thaiföldi uralkodópár

Maha Vadzsiralongkorn másképp X. Ráma, Thaiföld királya, Bhumibol Aduljadezs király és Szirikit királynő egyetlen fia. 1972-ben, 20 évesen az apja koronaherceggé tette. Apja 2016-ban bekövetkezett halála után az év végén vette át a trónt. Suthida királynéval közösen jelentek meg a ceremónián.

A luxemburgi herceg és párja

Henrik nagyherceg a Nassau–Weilburg-ház hatodik uralkodója, Luxemburg nagyhercege 2000. október 7-étől kezdve. Felesége, Mária Terézia luxemburgi nagyhercegné kísérte el az eseményre.

A román korona őrzője

Jelen volt még Margarita von Hohenzollern-Sigmaringen a Hohenzollern–Sigmaringen-ház vezetője és a román korona őrzője is, aki Margit román királyi hercegnő néven ismert.

Szerbia előkelőségei

Végül pedig a szerb Sándor herceg és Katharina hercegnő is tiszteletét tette III. Károly nagy napján.

Videó: Íme, kik jártak a ceremónián!

Nyitókép: Aaron Chown / POOL / AFP

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Még a hónapban megszűnik egy népszerű dohánytermék

2023. október 23-tól Magyarországon is alkalmazni kezdik azt az uniós irányelvet, ami megtiltja a természetes dohányízt ízesítéssel elfedő...

Súlyos baleset, mindkét oldalon lezárták az M5-öst – videó

Összeütközött egy kamion és egy személyautó az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán hajnalban, a 91-es kilométernél lévő...

Megvan, pontosan mennyivel emelkedik a nyugdíj január 1-jétől

Varga Mihály pénzügyminiszter közölte az idősek világnapjához kapcsolva. Februárban pedig jön a 13. havi ellátás. Az idősek világnapján jelent...