1.1 C
Budapest
2022. november. 29. kedd

Tízéves rejtélyt oldott meg a lecsukott család – Tálcán kínálta a kegyetlen gyilkost a tokaji „lisztes banda”

Dátum:

Megosztás:

A vádalkuk részleteiről szinte soha és semmi nem derül ki – így védik a hatóságok azokat a bűnözőket, akik egy, a sajátjuknál súlyosabb bűncselekmény megoldásához nyújtanak segítséget. Most azonban a Blikk pont egy ilyen történet fordulatairól szerzett tudomást: a sztori bűnügyi regényekbe kívánkozna, ha nem volna maga a valóság.

Lapunk információ szerint a 2011 óta megoldatlan kovácsvágási emberölés valódi elkövetőjét nem más buktatta le, mint a tokaji „lisztes bandaként” elhíresült, F. László és hozzátartozói. A családfő nem kötött rossz üzletet, az információért cserébe ő és társai nem kerültek a vádlottak padjára. Az ismerősei körében csak „lisztes Laci”-nak nevezett családapa tűpontos támpontot adott a nyomozóknak, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az általa megnevezett személyt a bíróság már el is ítélte: tényleges életfogytiglani börtönbüntetést szabtak ki rá.

További balesetek, halálos balesetek, tragédiák, bűnügyi hírek, eltűntek, gyilkosságok, rablások, videók, részletek..

Tizenegy évvel ezelőtt brutális kegyetlenséggel végeztek egy 81 éves nyugdíjassal Kovácsvágáson. Az elkövető agyba-főbe verte az idős asszonyt, a nyakcsigolyáit eltörte, majd a földön fekvő áldozatába többször még bele is rúgott. A néni pokoli szenvedések után halt meg. A gyilkos ezután lázas kutatásba kezdett, de egy üveg boron kívül semmit nem talált. Menekülésekor az utat borssal szórta fel, hogy a rendőrkutyák ne tudjanak a nyomára bukkanni. A terve jól sikerült, az emberöléssel egy másik férfit vádoltak meg, akit el is ítélt a bíróság. Végül hosszas procedúra után a férfi be tudta bizonyítani az ártatlanságát, így felmentették és szabadon távozhatott a bíróságról. Ettől azonban még a kovácsvágási gyilkosság elkövetője továbbra is ismeretlen volt a nyomozóhatóság számára.

Egészen addig, amíg 2019-ben letartóztatásba nem került egy Tokajban élő család több tagja. F. László, felesége és gyerekei úgy gondolták, a kemény munkával szerzett pénzüket „kamu drog” árusításával egészítik ki. Az elképzelést tett követte: több mint 100 millió forintnyi megrendelést kaptak, ők pedig a konyhában lázas porciózásba kezdtek. A zacskókba azonban kemény drog helyett liszt került, a pirulákat pedig cukorkák helyettesítették. Amikor a vevő rájött, hogy átverték, azonnal a hatóságokhoz fordult. Így került rendőrkézre az F. család.

A kilátásaik nem voltak túl jók, bűnszövetségben, üzletszerűen, különös nagy kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt indult ellenük eljárás, s akár 10 év börtönt is kaphattak volna. Ám az, hogy egy sokkal súlyosabb bűncselekmény megoldásában tevőlegesen részt vettek, mentesítette őket a felelősségre vonás alól.

További balesetek, halálos balesetek, tragédiák, bűnügyi hírek, eltűntek, gyilkosságok, rablások, videók, részletek..

– Alá tudom támasztani, hogy az egyik vádlott döntő jelentőségű információt adott a gyilkossággal kapcsolatban a törvényszék részére. A részletek azonban államtitkot képeznek, így azokról nem beszélhetek – erősítette meg a Blikk értesülését F. László jogi képviselője, dr. Lichy József.

F. László az ügyvédjén keresztül üzent a Blikknek.

– A lelkiismeretem nem hagyta, hogy egy gyilkos szabadon kószáljon, miközben én tudom, mit követett el. Nekem a családom a legfontosabb, és örülök, hogy újra együtt élhetünk, méghozzá szabadon – tolmácsolta az ügyvéd László szavait.

A kovácsvágási gyilkost, R. Bélát a bíróság négy minősítő körülmény közül háromban bűnösnek találta. Tettét előre kitervelten, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel követte el. Ő az utolsó szó jogán is tagadta a bűnösségét, s úgy érzi, összeesküvés áldozata lett.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Varga Judit szerint már több mint 700 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet

Eddig több mint 700 ezren töltötték ki és küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet – jelentette ki Varga Judit...

Újrahasznosított fűtőelemeket használhatnak Pakson

Az újrahasznosított nukleáris üzemanyagot tartalmazó fűtőelemek használata összességében olcsóbbá teheti a hazai atomerőművi energiatermelést. Zajlanak az egyeztetések a Paksi...

Apró dolgokról… – About small things…

Úgy tűnik, sokan furcsának találják, ha az ember boldogsága az élet apró dolgaiból fakad, holott az valójában nem...

Hogyan vásárolhatunk az interneten az OTP telekóddal?

Hogyan vásárolhatunk az interneten az OTP telekóddal? Egyre népszerűbb és elterjedtebb az a vásárlási forma, melyet az interneten keresztül...