1.4 C
Budapest
2023. január. 27. péntek

Tizenöt év alatt több mint 1100 gyermeket mentett meg a Gólyahír Egyesület

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 12 132142MTI 2015. március 12., csütörtök 13:11

Tizenöt év alatt több mint 1100 gyermeket mentett meg a Gólyahír Egyesület – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára az egyesület által szervezett konferencián, csütörtökön Budapesten.

Soltész Miklós megnyitó beszédében ismertette: a Gólyahír Egyesület segítségével 758 gyermek került családba, és az ő támogatásuknak köszönhető, hogy további 350 gyermek megszületett és a saját édesanyjánál maradt.
Az államtitkár hangsúlyozta: az örökbefogadás mind az örökbeadó, mind az örökbefogadó szülő számára hatalmas lelki teher. De teher az örökbefogadott gyermek számára is – mondta –, aki kamaszkorában szembesül azzal, hogy “hol kezdődött és hol folytatódott az élete”. A Gólyahír Egyesület ennek a tehernek a viselésében, feldolgozásában is sokat segít. Hozzátette: fontos az egyesület által nyújtott fizikai segítség is, legyen az anyagi vagy tárgyi támogatás vagy éppen a közösség biztosítása a gyermekek számára.
Böjte Csaba ferences szerzetest idézve Soltész Miklós kiemelte: nem lehet tudni, hogy ki lesz az a megmentett gyermekek közül, aki feltalálja az AIDS gyógyszerét, ki lesz orvos, aki majd életeket ment vagy akár pék, buszsofőr, aki munkájával szintén embertársait, a közösséget szolgálja.
Fűrész Tünde, az Emmi család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára előadásában ismertette a kormány családpolitikai intézkedéseit 2010-től, szót ejtve mások mellett a családi adókedvezmény kiterjesztéséről, a munka melletti gyedről és a gyermekétkeztetés támogatásának megkétszerezéséről.
A helyettes államtitkár kitért az egységes nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony bevezetésére, valamint arra is, hogy 2014-től a 12 évesnél fiatalabb gyerekek csak családban helyezhetők el.
Az örökbefogadást megkönnyítő intézkedések közül Fűrész Tünde kiemelte az örökbefogadói gyes bevezetését, a várandósságát titkoló, válsághelyzetben lévő anyák támogatását és az örökbefogadói alkalmasság érvényességének meghosszabbítását három évre. Szólt arról is, hogy a kihelyezési eljárás határideje 15 napról nyolc napra csökkent az újszülöttek esetén.
A helyettes államtitkár ismertetése szerint jelenleg 5600 nevelőszülő van Magyarországon, míg 2014. január 1-je előtt csak 3500-an voltak. Ennek köszönhetően a gyerekvédelmi szakellátásban részesülő gyermekek kétharmada már nevelőszülőnél él – hangsúlyozta.
Fűrész Tünde a rövid távú célokat ismertetve elmondta: 2016 végéig a most még gyermekotthonokban élő 12 éven aluli gyermekek is nevelőszülőkhöz kerülnek.
A konferencián Örökbefogadás kamasz szemmel című előadásában Sebesfi Ádám 16 éves örökbefogadott fiú úgy fogalmazott: “a szülő az, aki felnevel”.

Kép: Google;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis egyik utolsó filmje: Távfelügyelő (Wire Room) – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje (2022), izgalmas, fordulatokban gazdag thriller..   Teljes film magyarul: Távfelügyelő (Wire Room) Kellemes szórakozást a filmhez! Még több...

A napenergia előnyei – a szolárzuhany mindenki számára gazdaságos megoldás

Sokba kerül a meleg vizes zuhanyzás? Attól függ! Ugyanis létezik olyan energiabarát megoldás, ami nyáron a napban rejlő...

Egy órán keresztül próbálták újraéleszteni azt a taxisofőrt, aki vezetés közben kapott infarktust a Keleti pályaudvarnál…

Ismerősök és ismeretlenek is hősnek tartják Istvánt - írja a ripost.hu Katonák és rendőrök árasztották el a Keleti pályaudvar környékét –...

Mutatjuk, mik lesznek 2023 szextrendjei (18+)

Ahogy az élet minden egyéb területén, úgy szex téren is jönnek-mennek a trendek. De vajon mik jellemzik 2023-at,...