28.3 C
Budapest
2023. június. 2. péntek

Tizenhatra nőtt az orosz–ukrán háború magyar áldozatainak száma

Dátum:

Megosztás:

Már tizenhat magyar áldozata van az orosz–ukrán háborúnak, legutóbb egy 1966-os születésű, a kárpátaljai Barkaszóról származó férfi vesztette életét a harcokban. Mindeközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megbízásából posztumusz kitüntetéseket adott át elhunyt kárpátaljai katonák családtagjainak Kárpátalja kormányzója.

Az 56 éves Csalló Kázmér március 24-én vesztette életét az orosz–ukrán háborúban – közölte a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai magyar lap a Beregszászi Járási Tanács Facebook-oldalán közzétett bejegyzésére hivatkozva. A tájékoztatás szerint az 1966-ban született férfi a Bátyúi kistérséghez tartozó Barkaszóról származott. Temetését volt felesége és fia kérésére Munkácson tartották április elsején, szombaton.

Ez idáig tizenhat kárpátaljai magyar katona halálhíréről számolt be a sajtó.

A napokban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megbízásából posztumusz kitüntetéseket adott át elhunyt katonák családtagjainak Viktor Mikita kárpátaljai kormányzó. A kitüntetettek között van a 45 évesen elhunyt Literáti Sándor, akinek Ukrajna védelmi minisztériuma a „15 év hűséges szolgálatért” kitüntetést ítélte oda, a posztumusz átadott elismerést özvegye vette át. A csapi főtörzsőrmester harckocsiparancsnok volt a 128-as kárpátaljai különálló hegyi rohamdandár A1778-as alakulatánál – idézte a Kárpáti Igaz Szó a megyevezető közösségi oldalán közzétett bejegyzését.

A legfrissebb hírek itt!

Ez a legnagyobb megtiszteltetés, egyben a legnehezebb küldetés a számomra. Nincsenek szavak, amelyek enyhíthetnék a rokonok fájdalmát. Kárpátaljaiak százai haltak meg a függetlenségünkért vívott háborúban. Emlékükre és hősiességükre méltónak kell lennünk

– fogalmazott az eseményen Viktor Mikita.

Az 51 esztendős Strempel József Luhanszk megyében esett el.

Literáti Sándor a tizenegyedik magyar nemzetiségű áldozata az ukrajnai háborúnak. A 45 éves férfi 2014 után a csapi határőregység kötelékében kétszer is frontszolgálatot teljesített a kelet-ukrajnai terrorellenes hadműveletek övezetében. A háború február 24-ei kirobbanását követően egységét ismét Kelet-Ukrajnába vezényelték. A Kárpáti Igaz Szó értesülései szerint Literáti Sándor tavaly októberben esett el harci feladatok teljesítése közben. Katonai tiszteletadás mellett október 24-én szülővárosában, Csapon helyezték végső nyugalomra.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ő az! Fotókon az intézetis kisfiúk megrontója! (18+)

Őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint "intézetis" kisfiúkat csalt az otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal...

The Census Bureau has released the most comprehensive statistics to date on same-sex couples living together in the U.S. (18+)

The Census Bureau has released the most comprehensive statistics to date on same-sex couples living together in the...

Figyelmeztetést adott ki a Google: ne kattints rá, ha ezt látod a leveleid között

Egy újfajta nyereményjáték terjed a népszerű levelezőrendszerben. Amelyre ha valaki rákattint, adatai rossz kézbe kerülhetnek. A népszerű böngésző levelezőprogramját,...

Összeverték Király Lindát

Én csak védekeztem - magyarázta az énekesnő. Király Linda volt a Szerencsekerék sztárvendége a TV2-n: elmesélte, hogy az Egyesült...