35.8 C
Budapest
2022. augusztus. 18. csütörtök

Tizenegy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

Dátum:

Megosztás:

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron és Jászboldogházán polgármestert választanak, mert mindkét településen lemondott a korábbi városvezető.

Tizenegy településen lesz ma időközi önkormányzati választás: Szilváson, Jászboldogházán és Mezőtúron polgármestert, Taktaszadán, Darnózseliben, Somoskőújfaluban és Kondorfán polgármestert és képviselő-testületet, Sajószentpéter, Esztergom, Salgótarján és Szentendre egy-egy választókerületében pedig képviselőt választanak.

A Baranya megyei Szilváson polgármestert kell választani, mert az előző településvezető meghalt. Az időközi választáson két független jelölt indul,

a Pécstől délre található község választói névjegyzékében 103-an vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaszada választói a képviselő-testület feloszlása miatt járulnak az urnákhoz: a polgármester-választáson két független jelölt indul, a hattagú képviselő-testületbe kerülésért pedig 22 független jelölt verseng. A választói névjegyzékben 1372-en vannak. Ugyancsak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Sajószentpéteren a 6. egyéni választókerületben a képviselő halála miatt tartanak időközi választást,

ott hét jelölt indul és 1054-en szavazhatnak.

A Győr-Moson-Sopron megyei Darnózseli választópolgárai a képviselő-testület feloszlása miatt választanak új polgármestert és hattagú képviselő-testületet. A polgármesteri tisztségért két független jelölt, a képviselő-választáson pedig tizenkét független jelölt indul. A választói névjegyzékben 1343-an szerepelnek.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron és Jászboldogházán polgármestert választanak, mert mindkét településen lemondott a korábbi városvezető. Mezőtúron három jelölt indul: egy a Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület színeiben, egy a Fidesz-KDNP jelöltjeként és egy függetlenként. A jelöltekre 13 311 választópolgár szavazhat. A településen a 4-es számú egyéni választókerületben a lemondott képviselő helyett választottak volna új képviselőt, de ez a voksolás jelölt hiányában elmarad. Jászboldogházán két független polgármesterjelölt indul a választáson, rájuk 1431 választópolgár voksolhat.

Nógrád megyében, Somoskőújfaluban feloszlás miatt új képviselő-testületet és polgármestert választanak. A polgármesteri posztért három független jelölt indul, a hat képviselői helyre 13 jelölt pályázik, valamennyien függetlenek. Somoskőújfaluban 1844-en szavazhatnak. Salgótarján megyei jogú városban pedig képviselőt választanak, mivel a 7. egyéni választókerület képviselője meghalt. A választáson négy jelölt indul,

a választókerületben 2477-en voksolhatnak.

A Vas megyei Kondorfán polgármestert és négytagú képviselő-testületet kell választani, mert a testület kimondta feloszlását. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, a négy képviselői helyre hatan pályáznak. A választói névjegyzékben 428-an szerepelnek.

Esztergomban az 1. egyéni választókerületben a korábbi képviselő lemondása miatt lesz időközi választás, a voksoláson két jelölt indul és 2437 választópolgár szavazhat.

A Pest megyei Szentendrén ugyancsak a korábbi képviselő lemondása miatt lesz választás, ott három jelölt van,

a névjegyzékben 2765-en szerepelnek.

Két településen – a Baranya megyei Mozsgón és a Nógrád megyei Kállón – a nemzetiségi választópolgárok roma nemzetiségi képviselőket választanak. A szükséges számú jelölt hiányában azonban elmarad a roma nemzetségi választás hat településen: Szakályon, Bölcskén, Versegen, Göncruszkán, Nagykerekiben és Gyöngyfán.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

(MTI)

(Fotónk illusztráció, MTI)

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Továbbra sincs béke: a hazatérő Harrynek és Meghannak eszük ágában sincs találkozni Vilmosékkal

Harry és Meghan a jövő hónapban az Egyesült Királyságba látogatnak, de nem találkoznak Vilmossal és Katalinnal. Ahogy arról mldiánk...

Egészség: Ezt muszáj kipróbálnod! Szuper méregtelenítő ital, pár összetevőből, 5 perc alatt

Nagyon jó hatással lesz a szervezetedre. A megfelelő emésztés nagyon fontos egészségünk érdekében, ugyanis kiüríti a toxinokat a szervezetből....

ELTŰNT KINCSES GERGŐ GÁBOR A XVII. KERÜLETBŐL

A 14 éves fiút rendőreink jelenleg is keresik. Aki látta vagy látja, hívja bármelyik rendőri számot! A Budapesti Rendőr-főkapitányság...

Eladta hatalmas villáját a Korda házaspár: „A rezsicsökkentés szigorítása előtt is havi 500 000 forint volt a gázszámlánk”

Már tavaly decemberben napvilágot látott a hír, hogy eladó a Korda házaspár hatalmas villája, Balázs Klári pedig lapunknak...
facebook