Hirmagazin.eu
Főoldal » Tíz lövést adott le a TEK-esekre az ámokfutó Krisztián – Döbbenetes részletek a Bajnok utcai elfogásról
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Tíz lövést adott le a TEK-esekre az ámokfutó Krisztián – Döbbenetes részletek a Bajnok utcai elfogásról

Döbbenetes részleteket tudott meg a Blikk a Bajnok utcai ámokfutó elfogásáról. Június 18-án egy fegyveres férfi barikádozta el magát a VI. kerületi bérház egyik lakásában: G. Krisztiánt végül a Terrorelhárítási Központ ártalmatlanította.

A gangos házban még napokkal a történtek után is mindenki G. Krisztián ámokfutásáról beszél. A középkorú férfi évek óta minden létező módszerrel megkeseríti a lakók életét. Békésen játszó kisgyerekeket fenyeget, több tulajdonosnak már azt is kilátásba helyezte, hogy megöli őket.

 

Pár éve majdnem felrobbantotta a kétemeletes házat, csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia. Utána egy ideig idegorvosi kezelés alatt állt, de végül hazamehetett, aztán kezdődött minden elölről. A földszinten élő egyik családra különösen ki volt hegyezve, június 18-án pedig olyat tett, amelyet garantáltan soha nem felejtenek el. A pokoli pillanatokat a família egyik tagja elevenítette fel a Blikknek, aki annyit kért, hogy cikkünkben változtassuk meg a nevét, mert nagyon fél a támadótól.

G. Krisztiánt igazi bajcsinálónak tartják /Fotó: Instagram G. Krisztiánt igazi bajcsinálónak tartják /Fotó: Instagram

– A családommal és a szomszédokkal kint ültünk a lakásunk előtt egy kis asztalnál és csöndesen beszélgettünk – kezdte Mónika.

– A férfi a másodikon lakik, és amikor halljuk, hogy csapódik az ajtaja, mindig összeugrik a gyomrunk. Most is ez történt, de mivel nem érkezett le, felnéztünk ketten is a lépcsőfordulóra. Azt láttuk, hogy ott áll egy fegyverrel, amelynek a csövét felénk tartja. Azonnal rohantunk, ahogy csak tudtunk, mindenki elbújt valahova. Egyikünk hívta a 112-t, és közben imádkoztunk, hogy a rendőrök hamar érjenek ide. Szerencsére ez meg is történt, közben pedig ő felment a lakásába. Innen indult a rendőri akció – mesélte még mindig remegve az egyik érintett.

Az önmagából kifordult férfit a kommandósok hordágyhoz rögzítették, így szállították el a helyszínről /Fotó: TEK Az önmagából kifordult férfit a kommandósok hordágyhoz rögzítették, így szállították el a helyszínről /Fotó: TEK

A Blikk információi szerint a kommandósok először egy telefont akartak bejuttatni az addigra magát teljesen elbarikádozó férfinak, a túsztárgyaló akart beszélni vele. Ő azonban a készüléket kidobta az ablakon. Ezt követően adott le tíz lövést, de akkor még nem lehetett tudni, riasztó- vagy éles fegyvert használt-e az ámokfutó. Végül a TEK-esek betörték az ajtó, majd leteperték G. Krisztiánt.

– Örökre hálásak leszünk a kommandósoknak, hogy megvédtek minket ettől az őrülttől. Amióta nincs itthon, minden más. Addig a szó szoros értelmében egész nap rettegtünk. Nemcsak mi, hanem az összes lakó. Volt, hogy az ajtónkat rúgta tiszta erőből, de olyan is előfordult, amikor kilométereken keresztül követett minket az utcán – folytatta Mónika.

Elfogása előtt két nappal a rendőrség járt már a férfi lakásán, mert különböző bűncselekmények miatt keresték őt. Akkor is ellenállt, a rendőrautóban fejbe rúgta az egyik zsarut. Egy nap múlva kiengedték, hazamehetett. Feltehetőleg a legutóbbi akciója után a lakók jó időre megszabadultak tőle. G. Krisztián ellen a TEK feljelentést tett felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt. A TEK intézkedését kiváltó cselekmény miatt a BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A hölgy mutatja: így fogta rájuk fegyverét az elborult férfi /Fotó: Fuszek Gábor A hölgy mutatja: így fogta rájuk fegyverét az elborult férfi /Fotó: Fuszek Gábor

Elvont könyvet írt a támadó

Bár a lakók soha nem láttak senkit jönni B. Krisztiánhoz, az interneten aktív közösségi életet élt. Az egyetemen pszichológiát és informatikát is tanuló férfinak van olyan, a világhálóra feltöltött videója, amelyen hangszeren zenél, egy másikon pedig tökéletes angolsággal tart előadást. Egy könyvet is írt, amelyben igen elvont formában pszichológiai elemzéseket közölt.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Instagram

Hasonló hírek

Csalással szerezhette meg jogi szakvizsgáját Czeglédy Csaba

Géza

Motoros utasa halt meg a Kerepesi úton tegnap délután

Géza

Sikítást hallottak, a Dunába zuhant egy nő a Boráros térnél

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....