3.3 C
Budapest
2023. december. 2. szombat

Tíz év börtön várhat a gyümölcsterroristára

Dátum:

Megosztás:

Ha­zánk­ban is tör­tént ha­sonló eset, ám to­vábbra sem ta­lál­ják a fe­le­lő­sö­ket.

„Pályafutásom legnehezebb nyomozása”

– nyilatkozta Jon Wacker queenslandi rendőrfőnök, aki az ellen az 50 éves ausztrál nő ellen folytat eljárást, aki a vád szerint  tűket szúrt a boltokban eladásra szánt eperbe.

Tíz év börtön várhat a gyümölcsterroristára

Vádat emeltek az ellen a nő ellen, akinek a története  „gyümölcsterrorizmus” néven híresült el. Az elkövető óriási riadalmat keltett és jelentős kárt okozott az ausztrál gyümölcstermesztő ágazatnak, amelyben korábban ő is dolgozott.

Korábban a rendőrség nem kevesebb mint 186 bejelentést kapott, melyből 15 hamisnak bizonyult. A hatóság hétrendbeli gyümölcsszennyezéssel vádolta meg az asszonyt, akire akár tíz év börtönbüntetés is kiszabhatnak tettéért.

A „gyümölcsterrorizmus” akkor robbant ki, amikor egy Queensland államban élő férfi hasi fájdalmakkal kórházba került, miután lenyelt egy tűvel átszúrt epret, amelyet egy szupermarketben vásárolt. Ezután futótűzként terjedt a mérgezett gyümölcsök híre, ami miatt egyre több felvétel jelent meg az közösségi médiában, melyen tűvel átszúrtgyümölcsökről készítettek.

Néhány nappal később, minden ausztráliai államból érkeztek hasonló jelentések, táplálva azt a félelmet, hogy az epres támadónak utánzói akadtak. A rendőrség ezért 100 ezer ausztrál dolláros (körülbelül 20 millió forint) nyomravezetői díjat is felajánlott, annak, aki segít kézre keríteni a mérgezőt.

A termelők fémdetektorral próbálták átellenőrizni a polcokra került gyümölcsöt, ám sokuk áruja veszendőbe ment, miután több ország leállította az ausztrál eperimportot – jelentette az MTI.

Tíz év börtön várhat a gyümölcsterroristára 1

Nálunk szennyezett tej miatt indítottak nyomozást

Korábban, ahogyan azt a Ripost megírta, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatot indított, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT-termékeit szándékosan beszennyezhette valaki. Kiderült, az idegen, fenyegető üzenetet küldött, melyben öt áruházat jelölt meg, miszerint beszennyezte az adott termékeket.Információink szerint  rendőrég külön nyomozócsoportot indított, hogy elfogják a tejbotrány kiváltóját. A szennyezéssel esetlegesen érintett termékeket az élelmiszer-vállalkozások azonnal visszahívták a forgalomból.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Újabb vonalon vezeti be a MÁV a meghökkentő közlekedési rendet

Csak akkor áll meg a vonat, ha van le- vagy felszálló utas. A Tatabánya-Oroszlány vonalon is bevezeti vasúttársaság a...

Átadták a díjakat: Ők az idei Prima Primissimák! .. Gratulálunk a kimagasló szellemi-, művészeti-, tudományos- és sporttevékenységhez!

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány...

A hétvége időjárási előrejelzése: lesz havazás, lehűlés, napsütés, melegedés, .. szóval lesz minden, a frontérzékenyek szenvedni fognak..

Szombaton még lesz mindenféle csapadék, vasárnap már sok napsütés. Az Időkép előrejelzése szerint nyugat felől újra elkezd esni egyre több helyen...

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön, vizsgálják a körülményeket – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a...