5.4 C
Budapest
2022. november. 27. vasárnap

Tíz év börtön várhat a gyümölcsterroristára

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ha­zánk­ban is tör­tént ha­sonló eset, ám to­vábbra sem ta­lál­ják a fe­le­lő­sö­ket.

„Pályafutásom legnehezebb nyomozása”

– nyilatkozta Jon Wacker queenslandi rendőrfőnök, aki az ellen az 50 éves ausztrál nő ellen folytat eljárást, aki a vád szerint  tűket szúrt a boltokban eladásra szánt eperbe.

Tíz év börtön várhat a gyümölcsterroristára

Vádat emeltek az ellen a nő ellen, akinek a története  „gyümölcsterrorizmus” néven híresült el. Az elkövető óriási riadalmat keltett és jelentős kárt okozott az ausztrál gyümölcstermesztő ágazatnak, amelyben korábban ő is dolgozott.

Korábban a rendőrség nem kevesebb mint 186 bejelentést kapott, melyből 15 hamisnak bizonyult. A hatóság hétrendbeli gyümölcsszennyezéssel vádolta meg az asszonyt, akire akár tíz év börtönbüntetés is kiszabhatnak tettéért.

A „gyümölcsterrorizmus” akkor robbant ki, amikor egy Queensland államban élő férfi hasi fájdalmakkal kórházba került, miután lenyelt egy tűvel átszúrt epret, amelyet egy szupermarketben vásárolt. Ezután futótűzként terjedt a mérgezett gyümölcsök híre, ami miatt egyre több felvétel jelent meg az közösségi médiában, melyen tűvel átszúrtgyümölcsökről készítettek.

Néhány nappal később, minden ausztráliai államból érkeztek hasonló jelentések, táplálva azt a félelmet, hogy az epres támadónak utánzói akadtak. A rendőrség ezért 100 ezer ausztrál dolláros (körülbelül 20 millió forint) nyomravezetői díjat is felajánlott, annak, aki segít kézre keríteni a mérgezőt.

A termelők fémdetektorral próbálták átellenőrizni a polcokra került gyümölcsöt, ám sokuk áruja veszendőbe ment, miután több ország leállította az ausztrál eperimportot – jelentette az MTI.

Tíz év börtön várhat a gyümölcsterroristára 1

Nálunk szennyezett tej miatt indítottak nyomozást

Korábban, ahogyan azt a Ripost megírta, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatot indított, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT-termékeit szándékosan beszennyezhette valaki. Kiderült, az idegen, fenyegető üzenetet küldött, melyben öt áruházat jelölt meg, miszerint beszennyezte az adott termékeket.Információink szerint  rendőrég külön nyomozócsoportot indított, hogy elfogják a tejbotrány kiváltóját. A szennyezéssel esetlegesen érintett termékeket az élelmiszer-vállalkozások azonnal visszahívták a forgalomból.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Megérkezett a legmeghatóbb karácsonyi reklám: sírni fogsz – videó

Minden évre jut legalább egy emlékezetes reklám. A norvég posta karácsonyi reklámja már tavaly is megragadta az emberek figyelmét, amikor az...

Elhunyt a Flashdance dalszerzője, mindössze 63 éves volt

63 éves korában meghalt Irene Cara, a Flashdance című film Oscar-díjas énekes-dalszerzője - számolt be róla a BBC...

Karácsonykor hiánycikk lehet a kacsa és a liba a hazai boltokban

Madárinfluenza, elszálló költségek, energiaválság, bizonytalanság - ezekkel a problémákkal kell szembenézniük a termelőknek a baromfiágazatban. Rendkívül nehéz helyzetben vannak...

Egy férfi, egy nő és egy újszülött is meghalt a 4-es úton – videó

Egy férfi, egy nő és újszülött gyermeke életéért küzdöttek a mentők az Ebes és Debrecen közötti balesetnél, de...