-1.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Titokzatos jótevő fizette ki az autón áteső, vak apuka büntetését

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Mezőkövesd — Tulajdonképpen hepienddel végződött a súlyosan látássérült Zoltán ügye, akit a bíróság 60 ezer forint megfizetésére kötelezett, mert átesett egy autón.

A kocsi a járdán parkolt, a vakvezető kutyával közlekedő férfi pedig állítja: esélye sem volt kikerülni, hiszen nem is látta a járművet. Ezzel szemben a bíróság megállapította: Zoltán szándékosan rongálta meg a kocsit, miután nekiütközött, direkt többször belerúgott a karosszériába.

Zoltán nagyon elkeseredett az ítélet hallatán, egyrészt, mert igazságtalannak tartotta, másrészt, mivel a 70 ezer forintos rokkantsági nyugdíjából képtelen lett volna kifizetni a büntetést. Miután lapunk beszámolt az esetről, jelentkezett Zoltán ügyvédjénél egy férfi, akit annyira megindított a történet, hogy elhatározta: kifizeti helyette a büntetést.

– Példaértékű, hogy vannak még emberek, akik ismeretlenül segítenek a másikon. Védencem nagyon hálás a jóakarójának, aki azonban nem akarja felfedni akilétét. Annyit árulhatok el róla, hogy ő is mozgásában korlátozott, így átérzi Zoltán helyzetét – közölte Zoltán ügyvédje, dr. Lichy József.

Zoltán, legfőképpen a történtek miatt, elköltözött Mezőkövesdről, jelenleg már Budapesten lakik a családjával. A kellemetlen esemény azonban ma is élénken él benne. – Az egyik kezemmel a kisfiamat fogtam, a másikban a kutya póráza volt. Amikor nekiestem a kocsinak, a póráz belegabalyodott valamelyik alkatrészbe, ami már nehezítette a mozgásomat, közben pedig arra is figyelnem kellett, hogy a gyereknek nehogy baja essen. Lehet, hogy eközben megsérült az autó valamelyik része, de hogy én szándékosan nem okoztam kárt, az biztos – idézte fel korábban a Blikknek felháborodva Zoltán.

Kártérítést kaphat az utas

Nem engedtek felszállni a segítőkutyájával egy látássérült fiút a Wizz Air repülőjére még februárban, noha Máté három hónappal korábban jelezte a légitársaságnak, hogy csak a vakvezető ebbel tud utazni, és a munkatársak jóváhagyták a kérést. A fogyasztóvédelem eljárást indított az ügyben. Tájékoztatásuk szerint a társaságnak törvényi kötelezettsége kártérítést fizetni, közel 160 ezer forintot.

blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...