Home Életmód Életmód hírek Titkos menedékházak is segítik a kapcsolati erőszak női áldozatait

Titkos menedékházak is segítik a kapcsolati erőszak női áldozatait

0
This illustration photograph taken on September 2, 2019, shows a woman hiding her face in front of a man's fist in Nantes, replicating a supposed scene of domestic violence. - On September 1, 2019, activists gathered on Trocadero Square in front of Paris' iconic Eiffel Tower some carrying placards with numbers ending at 100, to mark the country's 100th femicide of 2019. A total of 121 women were killed by their partner or former partner in France in 2018, equating to one death every three days, government figures showed in July 2019. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)

Krízisambulanciákat és titkos menedékházakat működtet az Ökumenikus Segélyszervezet országszerte a kapcsolati erőszak áldozataivá vált nők számára

– közölte a segélyszervezet szociális igazgatója hétfőn az M1 és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! közös műsorblokkjában.

Rácsok Balázs a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napja apropóján hangsúlyozta: az áldozatoknak a legnagyobb nehézséget a szégyenérzet és az jelenti, hogy megküzdjenek a társadalmi előítéletekkel. Ezért fontos, hogy minél több információ jusson el az érintettekhez a médián keresztül a bántalmazói kapcsolatból való kilépés lehetőségeiről – fűzte hozzá.

A krízisközpontokban jogászok, pszichológusok, szociális munkások nyújtanak segítséget az áldozatoknak, valamint olyan nők, akik már sikeresen léptek ki egy ilyen kapcsolatból. A titkos menedékházakban pedig komplex, az étkezést, a ruházkodást, a jogi tanácsadást is magába foglaló ellátást biztosítanak. Segítséget nyújtanak akár egy új élet, új egzisztencia felépítéséhez is – ismertette az igazgató.

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás