10.7 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Tippek a szabadidő hasznos eltöltésére

Dátum:

Megosztás:

Sokan vannak manapság, főleg a fiatalok körében, akik nem tudják magukat elfoglalni, vagy csak nagyon nehezen és azt sem helyesen csinálják.

olvasás

A tévésorozatok nézegetése a lehető legrosszabb időtöltés, hiszen minden sorozat egy sémára épül és csak kevés fiatal van, akik nem a szappanoperákat nézik és valamilyen tudományos sorozatot.

Az is megfigyelhető, hogy a sok fiatal nagyon elektronikafüggő, és csak a telefonjukkal vannak elfoglalva és chateznek egész nap, persze szinte mondatban van egy helyesírási hiba. A facebook jó közösségi oldal, de a fiatalok nem megfelelően használják, hiszen csak semmitmondó posztokat osztanak meg, továbbá, hogy merre vannak és miket vásároltak.

Az olvasás kezd nagyon háttérbe szorulni a fiatalok körében, ha olvasnak is, akkor csak a pletykalapokat. Adunk pár tippet, hogyan is tudod magad jól elfoglalni.

Nagyon jó időtöltés, ha az ember olvas egy kicsit, persze nem a pletykalapokat és a sztárokról való híreket, persze ez sem rossz, de az olvasmányok között legyenek valamivel klasszikusabb művek is.

Nagyon sokszínű a paletta és mindenki talál magának való olvasmányokat. Iratkozz be egy könyvtárba vagy keresgélj az üzletekbe. Az olvasás a helyesírásodat is javítja, továbbá a szókincsedet is a fogalmazásképességed is sokat javul, ha olvasol. Nem kell, órákat olvass, amikor van, egy kis időd előveszed a könyved és pár oldalt olvasol belőle.

A filmekből és a sorozatokból is tanulhat az ember, ha a megfelelőt nézi. Sokan a haszontalan tévésorozatokat, a szappanoperákat nézi és várja nap, mint nap a következő részt.Sokkal jobban tennéd, ha hasznos filmeket, sorozatokat néznél!

Sokat lehet tanulni egy filmből, valamint egy társaság értékesebb tagja lehetsz, ha hozzá tudsz szólni a filmes témákhoz, nem csak arról tudnál beszélni, hogy mi történt tegnap Eszmeraldával. Rengeteg olyan jó film van amiből sokat tanulhatsz amellett, hogy jól szórakozol.

szabadidő eltöltés

A sport az egyik legjobb időtöltés, rengeteg lehetőséged van a sportolásra. Biciklizés, futás, vagy csak séta a szabadban. Minden korosztály számára elengedhetetlen a testmozgás, ami nem csak a testet, de a lelket is ápolja, valamint kitűnő időtöltés. Válogathatsz különböző táncórák, edzések között, minden sarkon van egy konditerem, eljárhatsz lovagolni, ott a divatos spinning, squash, a hagyományos úszás, teniszezés.

Használd, ki a kreativitásod alkoss valami egyedit, vagy barkácsolj magadnak dolgokat, amikre egyébként lustaságod miatt pénzt költenél. Nagyon szép dolgokat lehet készíteni házilag, csak néhány egyszerűen beszerezhető anyag segítségével.

Ülj le vasárnap délután a gyerekeiddel, a családoddal és készítsetek együtt őszi asztaldíszt termésekből, adventi koszorút, vagy a kiürült befőttes üvegekből ceruzatartót, papírból rózsát. Az interneten sok mindent találsz, és használhatod az ötleteket.

Az utolsó tanácsunk a tanulás. A bölcs ember holtig tanul ugyebár. A tanulásra mindig van lehetőség és ezt ki kell használni minden körülmények között. Nem kell egyetemek végezni, ha valamilyen téma érdekel, akkor abba a témakörbe olvas.

Tanulj új recepteket, új nyelveket, kártyázni, használni az új érintőképernyős telefonokat, az internetet, az új konyhai gépeket. Haladni kell a korral, nem szabad megtagadni, csak saját életünket nehezítjük meg, és az új dolog megtanulása óriási örömet okoz!

Bátran kérj segítséget másoktól, hogyan csinálják, honnan tanulták meg. Biztosan szívesen segítenek. Ha nem, akkor pedig ott a google, a youtube, és a többi videó megosztó oldal. Számos dolgot úgy tanultam meg, hogy videóban néztem hogyan csinálják, és csináltam velük.

 

Forrás: delina

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ebben nem lesz köszönet: lesújt az időjárás erre az országrészre

Továbbra se lesz hozzánk kegyes az időjárás, sőt most tombolja ki magát csak igazán. Mutatjuk, hogy hol lesz...

Helyszíni videó: meghalt a férfi, aki lezuhant a Margit hídról – videó! (18+)

A tragédiát többen is láthatták. A legfrissebb hírek itt! Meghalt az a férfi, aki szerdán lezuhant a Margit híd szigeti...

A tetejére borult egy autó az M3-as autópályán

A balesetet követően a leállósávban haladt a forgalom... A katasztrófavédelem oldalán arról számoltak be, hogy a tetejére borult egy gépkocsi...

Borzalmas tragédia: kiugrott egy férfi az ajkai kórház ablakán

A hatodik emeletről vetette ki magát az öngyilkos beteg.. Meghalt a férfi, aki kiugrott az ajkai kórház hatodik emeletéről...