4.8 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Tintás meglépett

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az új-zélandi nemzeti akvárium híres polipja, Tintás, több évnyi bentlakás után egyik éjszaka úgy döntött, hogy inkább odébb áll.

 

Tintás meglépett

Talán nyitva maradt a tartályát lezáró fedél, úgy sikerült kimásznia az akváriumbeli otthonából, hogy utána meglelje a szabadsághoz vezető utat. Az akvárium vezetése még nem tudja, hogyan történt pontosan a kalandos szökés. A vízi állatkert gondozóinak elmélete szerint a tartályból kijutva a padlón tehetett meg 3-4 métert egy lefolyócsőig. Az ötven méter hosszú cső már a szabadságba vezet, vize Hawke’s Bay-nél ömlik az óceánba. Egy másik teória szerint Tintás egy lefolyón keresztül juthatott a csatornába, majd később onnan az óceánba.

Az akvárium személyzete azt az egyet kizárta, hogy Tintást ellopták. És azt sem tartják valószínűnek, hogy a polip rosszul érezte volna magát a tartályában. Rob Yarrel, az akvárium vezetője szerint a polipok természetüknél fogva kíváncsi állatok, valószínűleg Tintás is csak szerette volna megnézni, hogy mi van az akváriumon kívül.

A polip – amelyet különlegesen intelligensnek írtak le gondozói – az akvárium egyik népszerű látványossága volt. Egy halász hozta be évekkel ezelőtt, miután kiszabadította egy rákcsapdából. Tintás eléggé rossz bőrben volt, de az évek alatt teljesen rendbe jött. A gondozók szomorúan vették tudomásul, hogy kedvenc lábasfejűjük végül a szabadságot választotta. Az akvárium Tintás távozása után sem marad polip nélkül: Foltos veheti át helyét a közönség kedvencek között.

Forrás: euronews

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A pálya csúcsán – romantikus, igaz történet, .. gyönyörű, megható film, Kevin Costner főszereplésével – videó

Igaz történet alapján, .. nagyon szép, .. romantikus film, csak ajánlani tudom mindenkinek! Kellemes szórakozást!   Erről Te sem maradhatsz le!   Teljes...

Orbán Viktor a finn kormányfőnek: Svédország és Finnország egyetlen percet sem veszít a NATO-tagságából

A miniszterelnök egyebek közt ezt üzente a Twitteren. Sanna Marin a YLE rádiónak adott interjúban azt mondta, ha találkozik...

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...