21.7 C
Budapest
2023. szeptember. 25. hétfő

Times: Budapestre kerülhet az EB-döntő, ha a britek nem lazítanak

Dátum:

Megosztás:

Budapesten rendezhetik meg futball-Eb elődöntőit és döntőjét, ha a brit kormány nem lazít a beutazási szabályokon

– értesült a brit The Times.

Az eredeti tervek szerint a londoni Wembley stadion adna otthont a két elődöntőnek és döntőnek, csakhogy a lap szerint az UEFA elégedetlen a brit kormánnyal, amely egyenlőre nem hajlandó enyhíteni a beutazási szabályokon. A szövetség arra figyelmeztette Boris Johnson kormányát, amennyiben nem mentesítik a döntőre érkező 2500 VIP-vendéget, valamint a döntőben szereplő csapatok szurkolóit a karanténkötelezettség alól, akkor elvehetik tőlük az Eb-döntő rendezésének jogát, amit Budapest örökölhetne meg.

Egyébként a döntés nem lenne egyedi, az idei Bajnokok Ligája-döntőt is azért Portó kapta meg a Wembley helyett, mert ők vállalták, hogy karanténkötelezettség nélkül beengedik az UEFA VIP-vendégeit.

A miniszterek jelenleg egy olyan javaslatról tárgyalnak, amely szerint az UEFA és a FIFA tisztviselőit, politikusokat, szponzorokat és műsorszolgáltatókat mentesítenék a karantén alól, annak ellenére, hogy aggályok merültek fel, hogy ez a koronavírusfertőzések számának növekedéséhez vezethet, és a közvélemény nemtetszését válthatja ki.

A brit kormány egyébként épp a hét elején jelentette be, hogy a delta variáns terjedése miatt négy héttel, július 19-ig elhalasztják a korlátozások teljes feloldását Angliában – az Eb-döntőt július 11-én rendezik. A korlátozások miatt a brit állampolgárok is csak szigorú karanténszabályok betartásával utazhatnak, ezért sokak számára visszatetsző lehet az engedmény.

A miniszterek attól tartanak, hogy ha nem enyhítik a szabályokat, akkor az elődöntőt és a döntőt Magyarországra költöztetik, ahol a jövő héttől nem lesznek határkorlátozások a schengeni övezeten belüli utazásra, és ahol a mérkőzéseknek teltházas stadionok adhatnának otthont.

Azt egyébként már bejelentették, hogy a július 11-i döntőn a tervek szerint a Wembley stadion 90 000 fős befogadóképességének 50 százaléka lesz kihasználva a mostani 25 százalék helyett. Az UEFA nyilatkozatban üdvözölte a lépést:

„Az UEFA nagy örömére szolgál, hogy a Wembley befogadóképessége legalább 50 százalékra emelkedik a kieséses fordulók mérkőzéseire. Jelenleg tárgyalásokat folytatunk a helyi hatóságokkal, hogy megpróbáljuk lehetővé tenni a résztvevő csapatok szurkolóinak, hogy részt vehessenek a mérkőzéseken, szigorú tesztelés és a buborék-koncepció alkalmazása mellett, ami azt jelentené, hogy az Egyesült Királyságban való tartózkodásuk kevesebb, mint 24 óra lenne, és mozgásuk csak az engedélyezett közlekedési eszközökre és helyszínekre korlátozódna. Megértjük a kormányra nehezedő nyomást, és reméljük, hogy sikerül kielégítően lezárni az ügyben folytatott megbeszéléseinket. Mindig van vészterv, de bízunk abban, hogy a döntő hetet Londonban tartják meg.”

via Telex

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 3

További egyszerű tények: A Földön mindenhol van kőolaj, csak a geológiai struktúrák miatt van, ahol sokkal gazdaságosabb kitermelni, mint...

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki

A legnépszerűbb online játékok, amelyeket 2023-ban adták ki Ahogy a világ egyre inkább digitálissá válik, az online játékok iránti...