Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Tiltott határátlépés miatt 36 illegális migránst küldtek vissza Romániába

Tiltott határátlépés miatt 36 illegális migránst küldtek vissza Romániába

0

forrás: MTI

Tiltott határátlépés miatt 36 illegális migránst küldtek vissza Romániába a magyar hatóságok szombaton – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Tiltott határátlépés miatt 36 illegális migránst küldtek vissza Romániába
Fotó: police.hu

Demeter Erika rendőr főhadnagy tájékoztatása szerint a rendőrök péntek este Berekböszörmény közelében elfogtak egy holland férfit, aki a gyanú szerint 36 illegális migráns Németországba való eljuttatásában próbált segédkezni.

A rendőrök egy holland forgalmi rendszámú tehergépkocsi ellenőrzésekor annak rakodóterében 36 illegális migránst találtak. A rendelkezésre álló adatok alapján a férfiak Románia felől gyalog érkeztek az ország területére, ahol a sofőr már várta őket a járművével, hogy Németországba vigye őket – közölte a sajtóreferens.

Közleménye szerint a magukat szír, iraki és iráni állampolgároknak valló férfiak nem rendelkeztek Magyarország területére való belépésre vagy tartózkodásra feljogosító érvényes úti okmányokkal, ezért előállították őket a biharkeresztesi határrendészeti kirendeltségre.

A holland férfit előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Vele szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A 36 illegális migránssal szemben tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás, amelynek eredményeként szombat délután a 36 személyt – visszafogadási egyezmény alapján – a román hatóságok részére átadtak – tájékoztatott Demeter Erika.

 

Exit mobile version
Megszakítás