16 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

Tilos kutyát sétáltatni este 8 és 5 óra között!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Miután kijárási korlátozást vezettek be az országban, többen is azzal a kérdéssel keresték meg az Állatmentő Ligát, hogy lehet-e kutyát sétáltatni este 8 és hajnali öt óra között, illetve megengedi-e a szabályozás, hogy szükség esetén állatorvoshoz vigyük háziállatunkat éjszaka.

A szervezet kérdésre azt írta az operatív törzs ügyfélszolgálata, hogy a sétáltatás nem jelent kivételt a tilalom alól, „a jelen hatályos rendelkezések nem teszik lehetővé a kijárási tilalom idején”, ám az állat megbetegedése már egy más kategóriába tartozó indok. „Ilyenkor a lakhely elhagyásának célja az állat életének védelme, mely sok esetben akár súlyos vagyoni kárral is fenyegető helyzet.

Utóbbi esetben mindenképpen ajánlott a helyi rendőrkapitányság ügyeletével is egyeztetni még az orvoshoz való indulás előtt” – írták.

Orbán Viktor: kijárási korlátozást vezetnek be az országban. A rendelet szerint este 8 és reggel öt óra között mindenkinek a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén kell lennie. Kivételt azok jelentenek, akik dolgoznak, dolgozni mennek, vagy munkából mennek hazafelé. De akkor is ki lehet menni az utcára, ha valakit egészségkárosodás, életveszély vagy súlyos kár fenyeget. Ez utóbbiba tartozik a sürgős állatorvosi ellátás is.

A szabályszegőket először csak figyelmeztetik, de akár bírságot is kiszabhatnak a rendőrök az ellenőrzés során.

A helyszíni bírság összege ötezer forinttól százötvenezer forintig terjed, de többszöri szabályszegés után akár kétszázezer forintos büntetést is kaphat az ember. 

Szerda éjszaka megnéztük, hogy néz ki a kijárási korlátozás Budapest legforgalmasabb csomópontjain. Alig találkoztunk pár emberrel a rendelet hatályba lépése után, kihalt utcákat, üres villamosokat láttunk.

telex

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Pórul járt utasok: Rómában rekedt kedden éjjel a Wizz Air 180 utasa, sokan az éjszakát is a repülőtéren töltötték – Itt a légitársaság válasza

Róma – A római repülőtérenhagyta mintegy 180 utasát a Wizz Air légitársaság. A gépnek kedden 22.20-kor kellett volna...

Brit külügyminiszter: Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni, erővel kell rá válaszolni! – Liz Truss-t a NATO-határozat sem érdekli, Anglia nehézfegyvereket fog szállítani Ukrajnának!.....

„Most már nem vehetjük le a lábunkat a gázpedálról” – írta sajtóközleményében Liz Truss. „Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni....

Márki-Zay átvert mindenkit, lenyúlhatta a milliós kampánypénzeket

Kész Zoltán azt írja, ha az elszámolás nem történik meg még ebben a hónapban, akkor lemond a Mindenki...

Három rakétát is fellőtt szerdán Észak-Korea

Phenjan olyan technológiát fejleszt, amely lehetővé tenné a rakéták manőverezését a felbocsátás után. Észak-Korea szerdán felbocsátott három rakétát, köztük...