23.6 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeFőhírekGazdaságTévhit, amit mostanában a sajtóban olvastál, hogy a 3 millió forintot is...

Tévhit, amit mostanában a sajtóban olvastál, hogy a 3 millió forintot is elérhetik egyes Balaton-parti lakásfejlesztések négyzetméterárai..

A Balaton-parti ingatlanpiac folyamatosan változik, és az árak jelentős ingadozásokat mutathatnak. Az építkezési költségek és az ingatlanárak sok tényezőtől függenek, mint például a telek elhelyezkedése, mérete, illetve az épület minősége és felszereltsége. Itt néhány példa az árakra:

  1. Telekárak: A Balaton-parton a telekárak nagyban változnak attól függően, hogy melyik részen találhatóak. Például a Siófok környéki telekek árai magasabbak lehetnek, mint a kevésbé frekventált területeken. Egy 1000 négyzetméteres telek ára Siófokon akár 30-50 millió forint is lehet, míg egy kevésbé népszerű településen ennél jóval olcsóbban is beszerezhető.
  2. Ingatlanok árai: Az új építésű lakások és házak árai jelentős mértékben eltérhetnek a régi, használt ingatlanok áraitól. Egy új, modern stílusú, luxus kivitelezésű villa a Balaton partján több száz millió forintba is kerülhet. Ezzel szemben egy régebbi, felújítandó, vagy egyszerűbb kivitelezésű ingatlan jóval kedvezőbb áron értékesíthető.
  3. Építkezési költségek: Az építkezési költségek attól függenek, hogy milyen típusú épületet szeretnénk felépíteni, és milyen minőségű anyagokat használunk fel hozzá. Egy átlagos méretű, közepes minőségű családi ház építése a Balaton partján több tíz millió forintba is kerülhet, de egy luxusvilla építése akár több száz millió forintos beruházást is igényelhet.
  4. Használt ingatlanok árai: A használt ingatlanok árai változóak és attól függenek, hogy milyen állapotban vannak, és hol helyezkednek el. Egy korszerűen felújított, jól karbantartott ingatlan ára jellemzően magasabb lesz, mint egy hasonló méretű, de felújításra szoruló vagy kevésbé karbantartott ingatlané.

Az árak tehát nagyban változhatnak attól függően, hogy milyen típusú ingatlant keresünk, és hol szeretnénk azt megvásárolni a Balaton-parton. Fontos szem előtt tartani azonban, hogy az ingatlanpiac árai idővel változnak, és az általános gazdasági helyzet is befolyásolhatja azok alakulását.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem