11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
Home18+Terrortámadás érte Moszkvát, nagyon sok a halott és a sebesült - videó...

Terrortámadás érte Moszkvát, nagyon sok a halott és a sebesült – videó (18+)

Péntekre virradóra számos ukrán várost és energetikai létesítményt ért orosz rakétacsapás. Találat érte Ukrajna legnagyobb vízerőművét, a Dnipro Vízerőművet, de az ország legnagyobb gátjának átszakadása nem fenyeget – számolt be erről a Portfolio.hu

Az ukrán csapatoknak „megalázó” mennyiségű lőszer áll rendelkezésre az Oroszország elleni háborúban, és a hadseregnek sürgősen több légvédelmi eszközre is szüksége van – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Brüsszelben ülésező uniós tagállami vezetőknek. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a Nyizsnyij Novgorod-i hadiipari komplexumban járt, ahol megkezdték a félelmetes pusztításra képes FAB-3000-es bombák tömeggyártását. Este terrortámadás érte Moszkvát, gépkarabélyokkal felszerelt fegyveresek válogatás nélkül gyilkolni kezdtek egy koncerten.

Moszkvai terrortámadás: lehet, hogy megvan, hogy ki követte el a merényletet

Az Iszlám Állam vállalta magára a mai moszkvai terrortámadás elkövetését. Az orosz hatóságok még nem erősítették meg, hogy valóban az iszlamista radikális szervezet fegyveresei gyilkoltak – írja a Portfolio.hu

Közleményt adott ki az Iszlám Állam, melyben magukra vállalták a moszkvai Crocus City ellen elkövetett terrormerényletet. Az Iszlám Állam szerint az összes elkövető el tudott menekülni.

Az orosz hatóságok nem erősítették meg, hogy valóban ők követték el a támadást, a gyanúsítottakról továbbra sincs hivatalosan kiadott információ.

Videó

Helyszíni beszámolók alapján szakállas, kaukázusi kinézetű férfiak gyilkoltak a koncertteremben, de erről még szintén nincs hiteles bizonyíték. Eddig nagyon kevés hiteles, vagy legalább annak tűnő információ jelent meg a terrortámadás gyanúsítottjairól.

Korábban látható volt egy felvétel arról, hogy az orosz rendőrök bilincsbe verve visznek el egy férfit, de frissebb hírek szerint ő nem a lövöldözők közé tartozott, hanem más oka volt annak, hogy őrizetbe vették.

Az Iszlám Államhoz köthető sejtek és az orosz hatóságok közt több, kisebb összetűzés is volt az elmúlt napokban.

Forrás1

Forrás2

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem