4.6 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeKülföldKiemelt külföldi hírekTerror a Super Bowl után: lövöldözés tört ki a bajnok csapat felvonulásán

Terror a Super Bowl után: lövöldözés tört ki a bajnok csapat felvonulásán

Több embert meglőttek szerdán az amerikai Missouri tagállam legnagyobb városa, Kansas City pályaudvaránál, amelynek közelében felvonulást tartottak az idei amerikaifutball-bajnokság döntőjén (Super Bowl) győztes csapat tiszteletére – közölte a helyi rendőrség.

Videó

Az ABC televízió a hatóságoktól származó információk alapján arról számolt be, hogy egy halálos áldozata és kilenc sérültje van a lövöldözésnek. Az AP a helyi tűzoltóságra hivatkozva, azt közölte, hogy három sérült válságos állapotban van. Két fegyveres férfit a rendőrség őrizetbe vett.

Kansas City Chiefs Victory Parade
Több embert meglőttek Kansas Cityben
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

„Lövéseket adtak le a Union Stationtől nyugatra egy parkolónál és többeket eltaláltak” – írta Kansas City rendőrsége az X-en. „Két fegyveres férfit őrizetbe vettünk” – tették hozzák.

Videó

Michael Hopkins, a helyi tűzoltóság parancsnoka korábban arról tájékoztatott, hogy 8-10 sérültje lehet az incidensnek. A KSHB 41 regionális televízió tíz áldozatról, köztük gyerekekről számolt be. Egyelőre azonban nem tudni, hogy mindannyian lőtt sebet kaptak-e, vagy esetleg más sérülést szereztek az incidens során.

Videófelvételek kaotikus jelenteket mutattak a pályaudvar előtt: rendőrök rohantak az épületbe, míg a sporteseményen győztes Kansas City Chiefs csapat tiszteletére rendezett felvonulás résztvevői igyekeztek fedezéket találni.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work