Hirmagazin.eu
Főoldal » Természetbeni téli rezsicsökkentési támogatás igényelhető
Életmód hírek

Természetbeni téli rezsicsökkentési támogatás igényelhető

A téli rezsicsökkentés keretében egyszeri természetbeni támogatást nyújt a kormány azoknak a bejelentett XVIII. kerületi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezőknek, akik rezsicsökkentésben korábban nem részesültek, mert a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használnak.

Fontos: háztartásonként egy igénylés nyújtható be. (A támogatás-igénylés szempontjából az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége minősül háztartásnak.)

A juttatás igényelhető formája:

  • tűzifa
  • szén
  • propán-bután palackos gáz
  • propán-bután tartályos gáz
  • fűtőolaj
  • pellet/brikett

A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

Az igénybejelentő nyilatkozatokat a XVIII. kerületi polgármesteri hivatal Humánszolgáltatási Irodáján (XVIII., Üllői út 400. II. em.) kell benyújtani 2018. október 15-ig. A határidő jogvesztő, azaz az ez után érkező kérelmeket már nem veszik figyelembe!

Figyelem! A támogatás kifizetése nem pénzben történik, természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik, a támogatás nem fedezi az egyéb, például a szállítási, darabolási költségeket – írta közleményében az önkormányzat.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának területi szervei az igénybejelentést szúrópróbaszerű, helyszíni vizsgálat keretében ellenőrizhetik. A vizsgálat lefolytatására a támogatás felhasználásának végső határidejéig kerülhet sor. Ha a vizsgálat eredményeként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzat szabálysértési, de minősítő körülmény fennállása esetén akár büntetőeljárást is kezdeményezhet.

Az igénybejelentések országos összesítését követően állami támogatás keretében kerül sor a támogatás biztosítására, amelynek módjáról, határidejéről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

A nyilatkozat személyesen átvehető a polgármesteri hivatal Humánszolgáltatási Irodáján, az ügyfélszolgálati irodákon, valamint a Csibész Család- és Gyermekjóléti Központ Családsegítő Szolgálatainál. A nyilatkozat leadására a Humánszolgáltatási Iroda ügyfélfogadási időben van lehetőség, hétfő: 13.30-18.00, szerda: 08.00-17.00, péntek: 08.00-12.00 óra között, illetve postán is elküldhető a Humánszolgáltatási Irodának.

Az igénybejelentő nyilatkozat ide kattintva letölthető.

Forrás: bp18.hu

Hasonló hírek

Hosszú harc után elértünk a nagy nyitáshoz: így változik meg az életünk hamarosan..

Géza

Gazdijogsi címmel kutyatartóknak és leendő gazdáknak indul ingyenes képzés az Állatorvosi Egyetemen

Géza

Hogyan lépjünk ki a mérgező kapcsolatból?

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....