26.7 C
Budapest
2022. július. 7. csütörtök

Térj át, vagy meghalsz: Fenyegető feliratok jelentek meg svédországi szír üzleteken

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Göteborgban élő szír keresztények a hazájukból érkező terroristáktól rettegnek

Göteborgban az elmúlt hetekben több üzletre is az Iszlám Állammal szimpatizáló feliratot festettek – számol be a The Local svéd kiadására hivatkozva a Mandiner.

A vörös festékkel elkövetett egyik graffitit egy szír származású keresztény család pizzériájára festették fel, a 16 éves fiú, Jacob Asmar szerint nagyon félnek: „Azt hiszem, ez borzalmas, mert olyan gondolataink támadnak, amelyeket nem szeretnénk…hogy most meg fogunk halni, mert ez a terrorista csoport Göteborgba jön”. Mint mondta, határozottan megváltozott a hangulat a városban, ahogy újabb és újabb tömegek hagyják el a háborús Szíriát.

Térj át, vagy meghalsz

Térj át, vagy meghalsz! (fotó: Göteborgs-Posten)

„Akik Göteborga jönnek (…) nem hinném, hogy mind jó emberek. Azt hiszem, sokan ehhez a terrorcsoporthoz tartoznak. Azt akarják, hogy Európa is olyan legyen, mint ők, és ezért jönnek Európába.” – nyilatkozta Asmar, aki már Svédországban született. Édesapja, Juszuf Asmar a helyi Göteborgs-Postennek a zsidók ’30-as évekbeli németországi üldöztetéséhez hasonlította a történteket, azt mondta, akkor volt szokás, hogy Dávid-csillagot festettek a zsidók üzleteire.

Svédországban mintegy tízezer szíriai keresztény él, vezetőik csütörtök éjjelre válságtanácskozást hívtak össze a történtek miatt. Egyikük, Joszef Garis szerint Göteborg egyike az Iszlám Állam toborzóközpontjainak. „Képzeld el, hogy az országodból az üldöztetés elől menekülsz, itt Svédországban meg az Iszlám Állammal szimpatizáló szomszédod mellett vagy kénytelen élni” – mondta.

Mona Sahlin, a svéd szociáldemokraták korábbi pártelnöke, aki jelenleg az ország szélsőségek elleni koordinátora pénteken a svéd közrádióban a nácikhoz hasonlította az Iszlám Államot, amit a világ legveszélyesebb terrorszervezetének nevezett: „Remélem, hogy az emberek ugyanúgy tekintenek az Iszlám Állam zászlajára, mint a horogkeresztre!”

Jonas Ransgård, a jobbközép Mérsékelt Párthoz tartozó göteborgi önkormányzati vezető azt mondta a rádiónak, hogy „az egyéneket célzó fenyegetések Göteborg és Svédország számára is veszélyt jelentenek”.(…) „Ez gusztustalan, elfogadhatatlan és nagyon súlyos.”

Forrás: kolozsvaros.ro

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Végre Európában is kapható legálisan Kamagra!

A merevedési problémákkal küzdő férfiak és párjaik jól tudják, hogy számos megbízható forrásból származó lehetőség áll a rendelkezésükre,...

Brit kormányválság – Johnson visszautasítja a lemondását sürgető felszólításokat

A brit miniszterelnök ezeket sorra visszautasította a gazdasági helyzetre és a háborúra hivatkozva. Visszautasította Boris Johnson brit miniszterelnök a...

Ötven évvel ezelőtt már légzsák volt ebben a Mercedesben

Biztosan tudtad, hogy a Mercedes tette elsőként elérhetővé a ma ismert légzsákot a nyolcvanas évek elején az S-osztályhoz,...

“Medvék költöztek Magyarországra” – Medvét láttak a Börzsönyben is..

Újabb medve tűnt fel Magyarországon. Ezúttal Kismaros környékéről érkezett bejelentés. A fenevad a szemtanúk elmondása szerint a kocsijuk...
facebook