31.6 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Terézváros momentumos polgármestere egy játszótéren nyitotta meg a homofóbia elleni kiállítást..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A terézvárosi Hunyadi téren június 7-től két héten át találkozhatnak a járókelők az „Én is ember vagyok” kampány kiállításával.

A május közepén indult társadalmi figyelemfelhívó kampány főszereplői olyan magyar LMBTQ emberek, akik arccal vállalva mesélnek életük egy-egy meghatározó élményéről.

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) 140 ezer LMBTQ embert kérdezett meg legutóbbi felmérése során, és a tavaly publikált eredményekből kiderül, hogy egy év alatt a magyar LMBTQ emberek 49 százalékát éri valamilyen diszkrimináció az identitása miatt.

A köztéri kiállítás megnyitóján a kerület polgármestere, a momentumos Soproni Tamás arról beszélt, hogy Terézváros az elfogadás mellett áll:

„Sokan mondják, hogy „túl sok szó esik” az elfogadás fontosságáról. A valóság ennek éppen az ellenkezője: túl keveset beszélünk arról, miért nem probléma, ha valaki mást szeret, máshogy él, mint a többség, hogy miért kellene nyitottabbnak, toleránsabbnak lennünk, és miért lenne ez jó azoknak is, akik szenvednek a kirekesztéstől.

Szerinte Magyarországon 2021-ben is nagyon nehéz dolog a többségtől eltérő identitással élni. Soproni azt ecsetelte, hogy a hátrányos megkülönböztetés létezik, és életeket tesz tönkre. Az „Én is ember vagyok” kampány éppen ezt, a kirekesztést, a megbélyegzést teszi átélhetővé.

Hozzátette:

Hiszek abban, hogy minden ember egyenlőnek születik, függetlenül a vallástól, származástól, anyagi vagy társadalmi helyzettől és szexuális orientációtól.

A Hunyadi téren látható fotókiállítás, az emberi arcok, történetek is ebben a hitemben erősítenek meg. A képek a mindennapi gyűlölet és kirekesztés ellen szólnak, és az elfogadás fontosságát hirdetik. Egy apró, de fontos lépés ez a kiállítás ahhoz, hogy egy jobb világban éljünk.”

Önkormányzatokkal, nagykövetségekkel, médiumokkal és cégekkel összefogva az „Én is ember vagyok” kampányt az idén tíz éves Humen indította május 17-én, a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapon.

A Humen ügyvezetője, Erdei Zsolt szerint nem szabad bántanunk egymást, erre reflektálnak a megszólalók történetei.

“Nagyon örülünk, hogy ehhez a kampányhoz több budapesti kerület is csatlakozott, ennek keretében pedig most Terézvárosban egy köztéri kiállítás keretében valósulhatott meg. Külön öröm, hogy a kerület ennyire nyitottan és pozitívan fogadta a kezdeményezést.

vadhajtasok

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

36-38 C-fok egész héten, kiadták a riasztást.. – Figyelem! Aki lát olyan autót, ahol kisgyermeket vagy állatot hagytak a bezárt járműben, azonnal hívja a...

Napról napra melegebb lesz Vasárnap a napsütés lesz túlsúlyban, a gomolyfelhőkből csak néhol keleten fordulhat elő gyenge zápor, esetleg...

Biden: Nem jöttek be Putyin számításai, a Nyugat „megerősödve” kerül ki a háborúból!

Az Egyesült Államok elnöke szerint Oroszországnak nem sikerült megosztani a NATO-t és a G7 csoportot. Nem vált be Vlagyimir...

Kálmán Olga: Ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát

A DK szóvivője szerint Kövér László egyenként bünteti végig a DK képviselőit. A Demokratikus Koalíció nevében közleményt adott ki...

A Fidesz elfoglalta a Facebookot

A felszíni picsogás mögött elfoglalta a Facebookot a Fidesz” – olvasható a lap vasárnapi cikkében. Nem a Facebook hozta el...