13.6 C
Budapest
2022. szeptember. 26. hétfő

Tényleg veszélyesek a Xiaomi telefonjai? Reagált a gyártó, lépésekre készülnek

Dátum:

Megosztás:

Tényleg veszélyesek a Xiaomi telefonjai? Reagált a gyártó, lépésekre készülnek

A Xiaomi tételesen cáfolta meg a litván védelmi minisztérium által közzétett jelentés állításait, hozzátéve, hogy nagyon komolyan veszik a vádakat.

A kibervédelmi központ állításai szerint a Xiaomi Európában értékesített készülékeinek alkalmazásai, köztük a beépített internet böngészők például felismerik és letilthatják az olyan keresőszavakat, mint “szabad Tibet”, “Éljen Tajvan függetlensége”, vagy “demokráciamozgalom”. Ezeket a funkciókat például a Xiaomi Mi 10T 5G okostelefonjában az Európai Unió területén kikapcsolták, de távolról bármikor aktiválni lehet őket – ismertette a litván kiberbiztonsági hatóság jelentésében. A dokumentum szerint a cenzúrázható fogalmak folyamatosan frissülő listája jelenleg 449 kifejezést tartalmaz kínai nyelven. Ezen felül az Országos Kiberbiztonsági Központ megállapítása szerint a Xiaomi telefonja egy szingapúri szerverre továbbítja a titkosított adatforgalmi adatokat.

(Fotó: Pexels.com)

(Fotó: Pexels.com)

Reagált a Xiaomi

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a Xiaomi részletesen tanulmányozta a „Cybersecurity assessment of 5G-enabled mobile Devices” (Az 5G-képes mobilkészülékek kiberbiztonsági értékelése) című jelentést, és komolyan veszi a dokumentumban foglalt állításokat. A vállalat válaszában úgy fogalmaz, hogy

miközben vitatjuk egyes pontjainak valóságtartalmát, egy független harmadik féllel is felvesszük a kapcsolatot annak érdekében, hogy értékeljük a jelentésben tárgyalt ügyeket. Meg vagyunk győződve arról, hogy készülékeink, valamint az üzleti tevékenységünk minden tekintetben megfelel a tisztességességes üzleti gyakorlat elvárásainak, továbbá hiszünk abban, hogy ezt független, kívülálló fél is meg fogja erősíteni mind a felhasználóink, mind a partnereink számára.

A tartalom cenzúrásával kapcsolatban a Xiaomi azt közölte, hogy készülékeik nem korlátozzák, és nem szűrik a felhasználók által elküldött, vagy nekik eljuttatni szándékolt tartalmakat. Emellett a vállalat sem a múltban, sem a jelenben sem korlátozta vagy lehetetlenítette el az okostelefonok használóinak bármilyen tevékenységét – a gyártó szerint a jelentés egyébként nem is állítja, hogy ilyet tettek volna.

piacesprofit

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Arzénos családirtásra épített praxist: Gerzsány Mária, a sorozatgyilkos hátborzongató története (18+)

Megdöbbentő történet egy kegyetlen emberről. Sokáig azért nem sikerült lebuktatni, mert a falubeli megrendelői összejátszottak vele. Sok hátborzongató történetet...

Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

Győzött az ellenzék a IV. kerületben. Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az...

X-Faktor 2022: tényleg valóságshow lett a tehetségkutató műsorokból?

2004. január 10-én a Megasztár első élőben közvetített döntője új fejezetet nyitott a hazai kereskedelmi tévézés történetében. A műsor hat...

Hiába ment Gyurcsány Miskolcra kampányolni, a Fidesz jelöltje nyert

Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje közösségi oldalán köszönte meg a választók bizalmát. Barta Gábor nyerte Miskolc 3. számú egyéni választókerületében...