15.3 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Tényfeltárás Bíró László egykori cégével kapcsolatban

Dátum:

Megosztás:

Már akkor végrehajtás alá helyezték Bíró László cégét, amikor még ő volt a tulajdonos.

A jobbikos politikus korábban ezt tagadta, és azt mondta: ő 2016 májusában otthagyta a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezetet.

A Hír TV birtokába került dokumentum szerint azonban a NAV már 2016 februárjában elrendelte a cég felszámolását.

A fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, Fürjes Balázs úgy látja: a borsodi időközi választáson az ellenzék javaslata nettó nácizmus, ezért Bíró László támogatásáért Karácsony Gergely főpolgármester is felelős – közölte az M1 Híradója.

Egy hete még hazugságnak nevezte az ATV-ben Bíró László, hogy nem fizette ki varrodai alkalmazottait. A baloldal borsodi országgyűlési képviselőjelöltje azt állította: 2016 májusában hatalmas veszteségekkel szállt ki a vállalkozásból, és ő nem menekülni akart a helyzetből, hanem munkahelyeket teremteni.

Már akkor végrehajtás alá helyezték a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezetet, amikor még a jobbikos politikus a cég tulajdonosa volt. A Hír TV birtokába került dokumentum szerint ugyanis a NAV 2016 februárjában rendelte el a szövetkezettel szembeni felszámolást.

Kiderült az is: hogy Bíró László strómanok segítségével dönthette be a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezetet. Pedig a volt cégvezető 50 millió forintnyi állami támogatáshoz jutott.

A balliberális pártok továbbra is kitartanak Bíró László jelöltsége mellett. Akkor is ezt mondták, amikor kiderült róla,

hogy egy korábbi posztjában Budapestet „Judapestnek” nevezte, illetve a külföldi zsidó turistákra utalva „tetűcsúszdásokról” beszélt.

A cigánysággal kapcsolatban pedig azt mondta: a Sztojkáktól is meg kell védeni az országot. Bár iszonyatos mondatokat mondott korábban Bíró László, ismerte be Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, mégis megbocsátó volt a baloldali jelölttel szemben.

Arra hivatkozott, Bíró László már bocsánatot kért a történtekért, a baloldal politikai céljai érdekében pedig le kell nyelni a múltat. A hétvégén a megbocsátók sorába állt Karácsony Gergely főpolgármester is.

A baloldal közös jelöltjének, Bíró Lászlónak a támogatása nettó nácizmus” – fogalmazott Fürjes Balázs, a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az ATV műsorában.

Korábban az MSZP volt elnöke, Kovács László mondta azt az M1-nek, hogy olyasvalakit ne támogasson a párt, akinek antiszemita megnyilatkozásai voltak, mert az árt az MSZP megítélésének. De tiltakozott az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbija, Köves Slomó is. Szerinte ugyanis a baloldal a jobbikos jelölt indításával a rasszizmust és az antiszemitizmust legitimálja.

M1

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...