5.4 C
Budapest
2022. november. 27. vasárnap

Teljesült a haldokló férfi utolsó kívánsága – még egyszer, utoljára megsimogathatta a kutyáját

Dátum:

Megosztás:

Egy 69 éves veterán halálos beteg volt, elfekvő ellátásban töltötte élete utolsó napjait, és az volt az utolsó kívánsága, hogy még egyszer találkozhasson szeretett, Patch nevű kutyájával.

Az Albuquerque Animal Welfare Facebook oldalára szívszorító képeket töltöttek fel a megható találkozásról, és több ezren reagáltak a bejegyzésre. A vietnámi veterán, John Vincent 2019. október 18-án találkozott újra szeretett kutyájával, Patch-el, néhány nappal azután, hogy bekerült a hospice ellátást biztosító központba.

Patch azelőtt került az Albuquerque Animal Welfare menhelyre, mielőtt gazdája kórházba került, és a találkozást akkor szervezték meg, amikor Vincent mesélt a gondozójának a kutyájáról, és megkérdezte, lehetséges lenne-e, hogy lássa őt.

Még több hír a betegségekről, gyógyulásról, megelőzésről, az egészséges életmódról..

Ez volt az első alkalom, hogy a menhely ehhez hasonló kérést teljesített, de egy percig sem haboztak, miután felhívták őket a hospice központból, és eldöntötték, hogy elviszik a kutyust, hogy meglátogathassa a gazdáját.

Mivel Vincentnek nem volt családja, be kellett adnia kedvencét a menhelyre, amikor kórházba került. Amikor megszervezték a látogatást, Danny Nevarez, az Animal Welfare igazgatója vitte be az állatot a hospice központba. Ezután visszavitték a kutyát a menhelyre, és elkezdtek új gazdát keresni neki.

Nevarez azt mondta, Patch csendes és nyugodt volt az úton, de amikor a kórház közelébe értek, nyüszíteni kezdett, mintha csak tudta volna, hogy hamarosan találkozik a gazdájával.

Az orvosok, a szociális munkások és a menhely dolgozói összegyűltek Vincent ágya körül, miközben a kutyust a férfi ölébe ültették. Így mindannyian szemtanúi voltak annak az érzelmes pillanatnak, amikor Patch üdvözlésképpen megnyalta legjobb barátja arcát.

Vincent elmesélte, hogy Patch azután került az életébe, hogy nyugdíjba vonult. Meglátta a kölyköt, amikor a szomszédja kutyájának kiskutyái születtek, és megkérdezte, örökbe fogadhatja-e, a szomszéd pedig beleegyezett.

Legfrissebb életmódhírek, itt!

A veterán olyan kutyát szeretett volna, aki elkíséri őt, amikor biciklizni indul. Mivel Patch kisméretű kutya, tökéletes választás volt Vincentnek.

„Igen, én vagyok az, a papa” – mondta Vincent gyengéden, amikor Patch ott ült az ölében a kórházi ágyon. A menhely dolgozói később elmondták, hogy örömmel nézték végig a megható találkozást. A férfi gondozója pedig így emlékezett vissza arra a napra:

„Amikor reggel emlékeztettem rá, hogy aznap jönnek a kutyával, azt kérdezte: Ez tényleg megtörténik?”

Csaknem ezren osztották meg a Facebook bejegyzést, és több mint kétezren reagáltak rá. A megható találkozás után Patch visszakerült a menhelyre, ahol azonnal elkezdtek új otthon keresni neki.

Valaki már a bejegyzés feltöltésekor érdeklődött a kutya iránt, és többen is írtak hozzászólásokat a megható történethez. Egy nő például azt írta: „Ó, Istenem. Hagyják, hogy a kutya végig mellette maradjon. Ez szívszorító.”

Még több külföldi hír

Mások is javasolták, hogy a menhelynek hagynia kellene, hogy Patch a végsőkig a gazdája mellett maradhasson, egy másik hozzászóló pedig hozzátette, hogy a yorkshire terrier nagyon hűséges fajta, és nyugtalan természet is. Rámutatott arra is, hogy a megosztott képeken látszik, hogy stressznek volt kitéve, már csak abból is, ahogy a nyelvét tartotta.

Sokan érdeklődtek a kutya felől, és szerették volna őt örökbe fogadni, és a menhely egy idő után közzétett egy frissítést, amiben közölték, hogy Patch időközben új otthonra lelt.

twice

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Árpa Attila: „Feléltem a tartalékaimat, olyan nőt keresek, aki eltart…”

Árpa Attila nem kertelt A Nagy Ő-ben: a sármos színész kerek perec kimondta, hogy már felélte a megtakarításai...

Megérkezett a legmeghatóbb karácsonyi reklám: sírni fogsz – videó

Minden évre jut legalább egy emlékezetes reklám. A norvég posta karácsonyi reklámja már tavaly is megragadta az emberek figyelmét, amikor az...

Elhunyt a Flashdance dalszerzője, mindössze 63 éves volt

63 éves korában meghalt Irene Cara, a Flashdance című film Oscar-díjas énekes-dalszerzője - számolt be róla a BBC...

Karácsonykor hiánycikk lehet a kacsa és a liba a hazai boltokban

Madárinfluenza, elszálló költségek, energiaválság, bizonytalanság - ezekkel a problémákkal kell szembenézniük a termelőknek a baromfiágazatban. Rendkívül nehéz helyzetben vannak...