4.7 C
Budapest
2023. január. 31. kedd

Teljesen átszervezik a CIA-t

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 07 072715
Forrás: MTI | 2015. 03. 07. 06:04:38

Teljesen átszervezik az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA), a hangsúlyt a kibernetikai műveletekre és a digitális újítások azonnali alkalmazására helyezik – jelentette be pénteken John Brennan, a hivatal igazgatója.
Ez lesz a szervezet csaknem 70 éves történetében az egyik legjelentősebb átalakítás. Misszióközpontoknak nevezett új egységeket hoznak létre, amelyek meghatározott kihívásokra vagy földrajzi területekre koncentrálnak majd, mint például a fegyverek terjedésére Afrikában. A részlegvezetők jobban elszámoltathatók lesznek, és megszüntetik a hézagokat a kémkedésben, mert az a vád éri a hírszerzést, hogy bizonyos jelentős fejleményekre kevés rálátása van.

Az egyik új igazgatóság feladata az lesz, hogy növelje a CIA számítógépes kalózkodási képességét, egy másiké pedig, hogy integrálja a hivatal eszközei közé a legújabb technológiát.

Az átalakítás elhatározására annak nyomán jutott Brennan, hogy kilenc külső szakértő három hónapon át vizsgálta a igazgatási struktúrát, és azt, hogy melyek a gyenge pontok a szervezetben.

Már korábban elmondta az igazgató, hogy vannak olyan területek a globális hírszerzésben, amelyeket a CIA nem fed le, vagy azért, mert egy adott országban nincs jelen az amerikai diplomácia, vagy azért, mert azt az országrészt megszállták a terroristák. Ezenkívül gyakran nincs egyetlen ember sem a hivatalnál, akit felelőssé tehetne valamely kudarcért – mondta panaszkodva.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Elfelejtette összefogni köntösét Szőke Zsuzsi, mielőtt magát fotózta – kép

Meglepően merész fotót mutatott magáról a TV2 sztárja, Szőke Zsuzsi, akit a Dancing with the Starsból ismert meg...

Az MTVA fegyveres biztonsági őrei a földön húzták Varju Lászlót – a DK kifogásolja, hogy Varju Lászlót marasztalta el a bíróság..

Bűnösnek mondta ki a bíróság a DK-s Varju Lászlót garázdaságban és a választás rendje elleni bűntettben „A Varju László...

Ekkor lesz vége a háborúnak és ennyi veszteség lesz a szembenálló feleknél – a mesterséges inetlligencia válaszol..

Kérdésünkre „válaszolva” a ChatGPT felidézte a háború okait, körüljárta a putyini Oroszország végét, valamint azt is, hogy Ukrajna...

Magyarországot nem szállít fegyvereket Ukrajnának, ás most már Csehország és Szerbia sem.. – videó

Szerbia és Csehország sem küld fegyvert a háborúban részt vevő országoknak – szögezték le az ország vezetői egy...