Hirmagazin.eu
Főoldal » Teljes blackout: már az iskolásokat is hosszan tartó áramkimaradásra készítik Németországban
Külföld

Teljes blackout: már az iskolásokat is hosszan tartó áramkimaradásra készítik Németországban

Pánikszerűen készítik fel a német és osztrák lakosságot arra, hogy mit kell tenniük, ha több napig tartó áramkimaradás következne be.

Már a német iskolákban is tájékoztatófüzeteket osztogatnak, amiben részletesen leírják, hogy mi a teendő és hogyan kell felkészülni egy hosszú ideig tartó áramkimaradásra. Korábban a Ripost megírta, hogy míg Ausztriában a hadsereg, addig Németországban a katasztrófavédelem adott ki figyelmeztetést az úgynevezett blackoutra, vagyis a jelentős áram és gáz kimaradozások lehetőségére.

Ausztriában a hadsereg már egyenesen azt javasolja a lakosságnak, hogy készüljenek úgy, mintha egy kéthetes kemping nyaralásra mennének, de ezúttal otthon. Vagyis fontos beszerezni tartós élelmiszert, elegendő palackozott vizet, elemlámpát, gyertyákat, elemeket és egyéb, a minden napi túléléshez szükséges eszközöket.

A szakemberek elmondták, hogy több napig tartó áramkimaradás esetén akadozna az élelmiszer, és gyógyszerellátás, a benzinkutak zárva lennének és a banki automatákból sem lehetne pénzt felvenni.

A figyelmeztetés komolyságát jól mutatja, hogy már nem csak a felnőtt lakosságot, hanem az iskolás korosztályt is elkezdték oktatni. Egy kint élő magyar fotókat is küldött szerkesztőségünkbe, amin jól látható, hogy több oldalas füzetekben magyarázzák el a kisebbeknek, hogy miként járjanak el egy komolyabb blackout esetén.

 

A német katasztrófavédelem ilyen oktatófüzeteket oszt az iskolásoknak. Olvasói fotó

 

 

„Tennivalók áramkimaradás esetén” – tippekkel és jó tanácsokkal látják el az embereket. Olvasói fotó

 

 

Arra is külön kitérnek, hogy milyen és mennyi élelmiszer tárolása lehet szükséges egy nagyobb veszélyhelyzet során. Olvasói fotó

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Így élvezték a strandot az amerikaiak a századfordulón

Géza

Hihetetlen, de már az állatoknak is rendeznek szépségversenyt! Íme, a szarvasmarháknak rendezett verseny! (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Egy teljes hónapra betiltják a Facebookot ebben az országban!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....