20 C
Budapest
2022. május. 27. péntek

Teli volt a hűtő, mégis halálra éheztették 1,5 éves gyereküket a gyöngyösi szülők

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A kislány annyira lesoványodott, hogy belső szervei kiszáradtak, a bőr alatti zsírszövete pedig szinte teljesen hiányzott.

Teli volt a hűtő, mégis halálra éheztették 1,5 éves gyereküket a gyöngyösi szülők

Vádat emelt a halálra éheztetett másfél éves gyöngyösi kislány szülei ellen különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt a Heves Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a másfél éves kislány halálát az okozta, hogy a szülők nem táplálták megfelelően. A vádlottak élettársakként éltek együtt egy gyöngyösi bérlakásban két közös kiskorú gyermekükkel: egy négyéves és egy másfél éves kislánnyal. 2015 késő őszétől a szülők kisebbik gyermeküket szándékosan nem gondozták, a védőnővel egyáltalán nem tartották az előírt kapcsolatot, és a kicsit egyéves kora után az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatra sem vitték el.

A másfél éves kislány nem kapta meg a táplálékot, amire szükséges lett volna, így 2016. május 12-én, a reggeli órákban hosszú szenvedés után meghalt a lakásban.

A rendőrök előállítják a gyöngyösi házaspárt – Archív fotók, Forrás: Police.hu

A másfél éves kisgyermek súlya még a 3,5 kilogramm sem volt, ez alig volt több születési súlyánál. A kislány annyira lesoványodott, hogy belső szervei kiszáradtak, bőr alatti zsírszövete szinte teljesen hiányzott, ráadásul agyduzzanata keletkezett. Halála végül a súlyos kiszáradás és alultápláltság miatt kialakult heveny légzési-keringési elégtelenség miatt állt be.

A kislány szülei jól szituáltak voltak, a gyermek gyakorlatilag tele hűtő mellett halt éhen. A házaspár a gyöngyösi panelházban zárkózottan élt, nem tartották senkivel a kapcsolatot. A férj, K. Gusztáv kőfaragóként dolgozott. A szülők ellen már 2013-ban is folyt egy eljárás kiskorú veszélyeztetése miattt.

A Heves Megyei Főügyészség most kiskorú ellen különös kegyetlenséggel kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal vádolja a szülőket. Az apa és az anya szülői felügyeleti jogának megszüntetésére per folyik, a büntetőeljárás mellett. A főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő házaspárra fegyházbüntetést kért.

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Még ma reggel is hömpölyög a víz az utcákon a tegnap lezúdult jégesőtől – videó

Hömpölygött az utcákon az esővíz a tomboló jégeső miatt, három megyét tarolt le a hatalmas vihar szerda éjjel....

Majomhimlő: Az WHO közlése szerint a nyugati országokban az esetek többségét férfiakkal szexuális kapcsolatban lévő férfiak esetében észlelték, majd tőlük már bárkire tovább tud...

Rusvai Miklós biztos abban, hogy a majomhimlő Magyarországon is megjelenik, de úgy véli, járványra nem kell számítani.. Szlávik korábban...

Kiengedné Oroszország az Ukrajnából induló gabonahajókat

Az oroszok ezért cserébe egyes szankciók feloldását kérik. Oroszország kész „humanitárius” folyosót biztosítani az ukrajnai élelmiszerszállító hajóknak, abban az esetben,...

Putyin: Oroszország megoldott egy fontos feladatot

Oroszországnak sikerült megoldania az importhelyettesítés fő feladatait az ország szuverenitását biztosító kulcsterületeken - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök...