21.4 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Tehát igaz! Az EU nem vezeti be a teljes olajembargót Oroszország ellen! .. Zelenszkij nagyon ideges lett a hírtől.. – Ursula von der Leyen: az EU azért vesz orosz olajat, hogy Moszkva ne adja el másnak drágábban (videó).. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint Európa nem vezethet be azonnali embargót az orosz olajra, mivel ez lehetővé tenné Moszkva számára, hogy máshol értékesítse azt, és esetleg több pénzt szerezzen az ukrajnai katonai offenzívájának finanszírozására.

“Ha teljesen, azonnal, mától kezdve teljesen elzárnánk az [orosz] olajat, akkor Putyin talán képes lenne arra, hogy az EU-nak el nem adott olaját a világpiacra vigye, ahol az árak emelkedni fognak, és drágábban adhatja el – és ez megtöltötte volna a háborús kasszáját”

– mondta az uniós vezető az MSNBC-nek adott interjúban.

Az EU az Egyesült Államokkal és számos más nyugati országgal együtt az elmúlt három hónapban példátlan mértékű szankciókat vezetett be Oroszország ellen, válaszul az ukrajnai katonai műveletre, amelyet a Nyugat indokolatlan agressziónak tekint.

Az EU eddig öt szankciócsomagot vezetett be, és egy hatodikon dolgozik, amely az orosz üzemanyagokra, nevezetesen az olajra vonatkozó tilalom részleteit tartalmazza majd. Von der Leyen szerint “a szankciók keményen sújtják az orosz gazdaságot”, de egy teljes embargó súlyos károkat okozna az európai gazdaságnak.

“Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt aközött, hogy ne sérüljön túlságosan a gazdaságunk, mert ez a legerősebb eszközünk az orosz agresszióval, Putyin agressziójával szemben… Tehát stratégiai módon kell megközelítenünk ezt a témát, és ezért is olyan fontos, hogy összehívjuk a világ többi részét, hogy valóban biztosítsuk, hogy kimerítsük a hadi kasszát”

– mondta.

Von der Leyen mindazonáltal kitartott amellett, hogy az orosz olajtól és gáztól való függőség leküzdése hosszú távon az EU egyik fő célja, különösen Európa zöld átállási céljait figyelembe véve. E hónap elején Brüsszel egy új intézkedéscsomagot vezetett be, amely ezt a két célt egyesíti, és amelyet REPowerEU-nak neveztek el.

A csomag az orosz földgázról más szállítókra történő diverzifikációt irányoz elő, például cseppfolyósított földgáz (LNG) vásárlását az Egyesült Államokból, miközben előmozdítja az energiatakarékosságot és a megújuló energiaforrásokba, például a szél-, nap- és vízenergiába, valamint a hidrogénbe történő beruházásokat.

“Idővel amit teszünk, az az, hogy megszabadulunk az általános függőségtől az orosz fosszilis energiahordozóktól, mindháromtól, és soha többé nem térünk vissza hozzájuk… Ha valamit elért Putyin, akkor az az, hogy elvesztette a legjobb ügyfelét, és Európa soha nem fog visszatérni, és minket – és ez jó – a megújuló energia irányába lökte” – jelentette ki von der Leyen.

Zelenszkij “padlót fogott” a hírre? valószínű, hiszen egészen a múlt hét végéig úgy volt, hogy az EU bevezeti a teljes olajembargót oroszország ellen. (szerk..)

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK!

Osztd meg a cikket, ha tetszett, hogy mások is elmondhassák a véleményüket! Hirmagazin.eu

oroszhírek nyomán, vadhajtasok nyomán

Hirmagazin.eu

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

23 autót rongált meg egy veszélyes afgán migráns Kiskunfélegyházán

Azt mondta egy autószerelőnek egy afgán migráns, hogy meg fogja ölni a családját. Nem sokkal később, mindössze 24...

Rémálom! Aranyérmes lett volna, de elszabadult a hímtagja! .. – videó – (18+)

Alberto Nonino, a 18 éves olasz tízpróbázó nagyon szerencsétlenül járt egy futóversenyen, amit akár meg is nyerhetett volna. Történt...

Kijev arroganciája bizalmatlanságot szül Nyugaton

A kijevi vezetés kritizálta az Amnesty International jelentését, követeli az uniós segély következő részének átutalását, valamint a tajvani...

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez Nemcsak a testünket, a pszichénket is fejleszti. A jégkorongra a legtöbben olyan...
facebook