15.8 C
Budapest
2023. június. 1. csütörtök

„Tegye fel a kezét, akinek…” – Hosszú Katinkáról beszélt Orbán Viktor

Dátum:

Megosztás:

A miniszterelnök azt is elárulta, hány aranyérmet várt előzetesen a tokiói olimpián.

Az elejétől a végéig nézte az olimpiát és szurkolt a magyar sportolóknak Orbán Viktor miniszterelnök.

Mindenki ezt olvassa most!

A kormányfő minden egyes magyar sikerre reagált, üzent a legnagyobb bajnokoknak. Sportolóink az elmúlt 25 év legjobb eredményével zártak, a 6 arany, 7-7 ezüst és bronz 20 érmet jelentett Magyarországnak.

Orbán Viktor a Nemzeti sportnak elárulta, hány aranyérmet várt előzetesen.

„Minden olimpia előtt becslést készítek, hány olyan esély van, ahol nem egyszerűen nyerhetünk, hanem mi vagyunk azok, akiknek nyerniük kell. Ezt most tizenhárom-tizennégyre tettem. És azt is megfigyeltem, hogy általában a fele jön be: amit nekünk kellene megnyerni, annak meg is nyerjük a felét” – mondta a sportlapnak adott interjújában a miniszterelnök, aki azt is megsúgta, milyen sportágakban várt sikert.

Mindenki ezt olvassa most!

Fotó: Nemzeti Sport

Három aranyat várt a vívóktól, négyet a kajakosoktól, vitorlázásban, vízilabdában és sportlövészetben is voltak reményei. Kettőt az úszóktól – Milák Kristóftól és Hosszú Katinkától.

Az érem nélkül maradó bajnoknőt megvédte Orbán Viktor miniszterelnökünk!

„Katinka nem tudta ezt a sok hónapos kiesést az edzésmunkája sajátosságai miatt pótolni. De aki egyszer bajnok, mindig bajnok. Tegye fel a kezét, akinek a tiszteletére eljátszották már a magyar himnuszt egy világversenyen, felhúzták a magyar zászlót! Nem sokan vannak, és ők minden tiszteletet megérdemelnek.”

Mindenki ezt olvassa most!

A kormányfő állítja, az olimpiai eredményekben mindig meglátszik, milyen állapotban van hazánk.

„A sportsikerekhez sok minden kell, például szerencse, de előzmények nélkül nem lehet olimpiai bajnoki címet szerezni. A magyar sikerekben nem csak az elmúlt néhány év vagy évtized, az adott sportoló felkészülése, előélete és az ország pillanatnyi állapota van benne, de kétségtelenül az elmúlt száz év is”

Orbán Viktor szerint arról sem lehet lemondani, hogy Budapest olimpiát rendezhessen a jövőben.

„Az olimpia megrendezése egy magyarnak örök álom. Olyan szerelem, amelynek sosincs vége. A szükséges képességek, a sport szeretete, a sport fontossága, a nemzeti érzés, a gazdasági erő, a kultúra, mind megvannak, meg is maradnak. Ezért, bár lehet, hogy mi már nem érjük meg, de lesz magyar olimpia.”

A teljes interjút ITT olvashatod el.

ripost

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Világsztár hegedűművész Budapesten péntek este

Egy varázslatos nyitókoncert, Dohnányi Ernő Ünnepi nyitánya, melyet anno Budapest 50. évfordulójára írt, Daniel Lozakovich világsztár hegedűművész a...

Összefüggést találtak az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség és a méhnyakrák között

Összefüggést mutattak ki az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség és a méhnyakrák kialakulása között a Semmelweis Egyetem...

Összeverekedtek a Roma- és Sevilla-szurkolók Zuglóban, több ember kórházban

Hét lengyel férfit állítottak elő a rendőrök azután, hogy két foci szurkolótábor egymásnak esett Zuglóban. Többen meg is sérültek....