29.7 C
Budapest
2022. augusztus. 12. péntek

Tegnap volt a csúcs: Izzott Budapest, hatvanfokos is lehetett az aszfalt, sokan a városban, az utcán lettek rosszul..

Dátum:

Megosztás:

Ebben a nagy nyári melegben valósággal izzik a lábunk alatt a talaj, ami nem meglepő, hiszen a kánikulában akár hatvanfokos is lehet az aszfalt.

A következőkben az enbudapestem.hu képe teszi láthatóvá, ami szabad szemmel láthatatlan: hőkamerás képeken mutatják, hogy mennyire tud felmelegedni a város.

A hőérzetünket, sőt nemcsak az érzetünket, hanem a valódi hőmérsékletet is alapvetően befolyásolja, hogy milyen melegek azok a felületek, amelyek körbevesznek minket. Ha forró a levegő, akkor olyan környezetet kell keresni (vagy teremteni), ahol a felületek hűvösebbek, mint a minket körbevevő levegő, és máris jobb lesz – írja az enbudapestem.hu.

Ahol kevés az árnyék és sok az olyan felület, amely könnyen felmelegszik, ott hősziget alakul ki. Egy ilyen sziget hőmérséklete sokkal melegebb lesz, mint például egy erdőé. Budapest területének legnagyobb részén szinte elenyésző mennyiségben látni füves részeket, leginkább a főváros peremvidékén találkozhatunk zöldterületekkel.

Annak érdekében, hogy Budapest a következő évtizedekben is élhető hely legyen, csökkenteni kell a városi hőszigethatást, bármi áron.

AZ ADOTT ESETBEN AKÁR HATVAN FOKRA FELMELEGEDŐ ASZFALT MÉG NEKÜNK SEM KELLEMES CIPŐBEN, NEMHOGY KUTYÁINKNAK, AKIK MEZÍTLÁB SÉTÁLNAK EGY ILYEN HŐFOKÚ TALAJON.

A portál szerint a hőszigetek kialakulása ellen mindenképpen fel kell lépni, és adott esetben nem szabad megriadni az aszfalt feltörésétől sem, annak érdekében, hogy fákat (és ezáltal árnyékot) lehessen teremteni a főváros utcáira.

20-fokos-fű-60-fokos-beton-megmutatjuk-milyen-meleg-van-amikor-n

Fotó: enbudapestem.hu

Mint írták, ahhoz, hogy 10-20-30 év múlva is levegőt tudjunk venni, több helyet kell teremtenünk az utcákon, tereken is a fáknak, és csökkenteni kell a burkolt felületek arányát. Bizakodásra ad okot, hogy a főváros és egyre több kerület is olyan fejlesztéseket tervez és valósít meg, amelyek ezt segítik elő.

index

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

„Úgy izgulok, mint a legelső Sziget-fellépésünkön” – Balázs Klári és Korda Gyuri bácsi visszatértek: óriási bulit csaptak a Szigeten! – videó

A Sziget Fesztivál első napján minden kétséget kizáróan voltak nagyobb világsztárok, mint Korda György és Balázs Klári. De abban teljesen biztos videós...

Zivzivadze duplázott, idegenben is nyert a Fehérvár

A Mol Fehérvár FC az Európa-konferencialigában, a selejtező 3. fordulójának visszavágóján is legyőzte a moldovai Petrocubot, ezúttal 2–1-re,...

Falusi Mariann trágárkodik, Hernádi Judit süketet játszik, Havas Henrik makog, Nagy Bandó mocskolódik – videó

Kikészült a Jobbik miatt a Heti Hetes – derült ki Bohár Dániel videójából, aki felhívta a balos művészeket,...
facebook