16 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Tegnap megint plázákat kellett kiüríteni Budapesten! .. A SZAKÉRTŐ AZT SEM TARTJA KIZÁRTNAK, HOGY A TÁMADÁS KIJEVBŐL INDULT, AMIÉRT MAGYARORSZÁG A BÉKE MELLETT ÁLLT KI AZ UKRÁN-OROSZ KONFLIKTUSBAN, ÉS NEM KÜLD FEGYVEREKET UKRAJNÁNAK! .. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Pénteken délelőtt bombariadó miatt ki kellett üríteni a Népliget autóbusz-állomást, valamint a Corvin plázát is.

Nem sokkal később, délután a Corvin plázában ismét megszólaltak a szirénák, valamint az Aréna plázát is ki kellett üríteni fenyegetés miatt.

A tegnapi esetek nagyban hasonlítanak a keddiekhez, amikor szinte az összes fővárosi, és több vidéki plázában is bombariadó volt. De kik fenyegetőzhetnek?

A Volán a közösségi oldalán pénteken reggel 9 órakor tette közzé a hírt, hogy

BOMBARIADÓ MIATT KI LE KELLETT ZÁRNI A NÉPLIGET AUTÓBUSZ-ÁLLOMÁST.

A lezárást nagyjából 20 perc múlva már fel is oldották a hatóságok. A buszok és a metrópótló buszok ez idő alatt nem a megszokott helyükről indultak.

EZZEL AZ ESETTEL SZINTE PÁRHUZAMOSAN A CORVIN PLÁZÁBAN IS BOMBARIADÓ VOLT.

Az Origo tudósítója úgy látta, hogy a vásárlók nyugodtak voltak. Emiatt sikerült is pár perc alatt kiüríteniük az épületet. A bevásárlóközpont 15 órakor ismét kinyitott.

KÖZBEN EGY MÁSIK FŐVÁROSI PLÁZÁT, AZ ARÉNÁT IS MEGFENYEGETTÉK, INFORMÁCIÓINK SZERINT ITT IS BOMBARIADÓ VOLT.

A rendőrség valamennyi esetben közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Kedden is megtörtént

Szinte az összes budapesti, és pár nagyobb vidéki plázában is bombariadó volt kedden.

KI KELLETT ÜRÍTENI A FŐVÁROSBAN AZ ÁRKÁDOT, A CORVIN PLÁZÁT, A MAMMUTOT, AZ ARÉNA MALLT, A WESTENDET, A MOM PARKOT ÉS AZ ALLEÉT IS.

Vidéken a Debrecen plázát, valamint Szegeden és Miskolcon is ki kellett üríteni egy bevásárlóközpontot, Győrben pedig kettőt.

FORRÁS: ORIGO

A rendőrök az Origónak elmondták, hogy az érintett plázákba tűzszerészeket küldtek, és közben nyomozást indítottak közveszéllyel fenyegetés miatt.

A TÁMADÓK MINDEN ESETBEN E-MAILBEN KÜLDTÉK EL A FENYEGETÉST. ESTE KILENCRE A RENDŐRSÉG BEFEJEZTE A PLÁZÁK ÁTVIZSGÁLÁSÁT, BOMBÁT, AHOGY VÁRHATÓ VOLT, NEM TALÁLTAK.

“Üzemzavar miatt a bevásárlóközpont néhány perc múlva bezár. Kérjük, kövessék munkatársaink utasításait! A legrövidebb úton hagyják el az épületet! Járműveiket hagyják a parkolókban!” – mondta akkor az Origo tudósítója az Árkádból.

Mindig komolyan kell venni a bombariadókat

George Spöttle biztonságpolitikai szakember az Origónak elmondta a keddi, sorozatos fenyegetések után, hogy az ilyen eseteket mindig komolyan kell venni. Abból kell kiindulni, hogy minden fenyegetés valós. Át kell kutatni a plázákat, és csak ez után szabad visszaengedni a vásárlókat.

A rendőrség ilyenkor bombakereső alakulatot vet be, amelynek a tagjai tűzszerészek, illetve az erre kiképzett kutyák. Előbbiek speciális eszközökkel mennek be, többek között detektorokkal

– mondta George Spöttle.

Hozzátette azt is, hogy a kutyák képesek kiszagolni a bombát. Például egyes bombák alkatrészei marcipán illatúak. Az állatok mellett a rendőrök a legmodernebb eszközöket használják, olyan detektorokat, amik megtalálják a bomba alkotóelemeit.

A e-mailen érkezett fenyegetésekkel kapcsolatban a szakember elmondta, hogy a rendőrséget ez sem fogja akadályozni.

Az IP-cím alapján vissza lehet követni a támadót. És ez akkor is igaz, ha a levelet mondjuk internet kávézóból küldték el. Ilyen esetekben a térfigyelőkamerák segítségével keresik meg az elkövetőt – tette hozzá.

A SZAKÉRTŐ AZT SEM TARTJA KIZÁRTNAK, HOGY A TÁMADÁS KIJEVBŐL INDULT, AMIÉRT MAGYARORSZÁG A BÉKE MELLETT ÁLLT KI AZ UKRÁN-OROSZ KONFLIKTUSBAN, ÉS NEM KÜLD FEGYVEREKET UKRAJNÁNAK.

Ebben az esetben nagyon nehéz lesz elfogni a tettest, ha egyáltalán lehetséges.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...

71 évesen fürdőruhában pózol Cicciolina – Fotó

Staller Ilona előszeretettel oszt meg pikáns fotókat közösségi oldalán. Nem csoda, hiszen Cicciolina a hetvenen túl is bombasztikus...