9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Tegnap átadták a világ leghosszabb üveg hídját Vietnámban. A 632 méter hosszú csodán Son La tartományban haladhatnak át a gyalogosok, akik tényleg a föld fölött lebegve érezhetik magukat, miközben átsétálnak az alattuk húzódó, 150 méter mély völgy fölött – képek, videó

Dátum:

Megosztás:

A varázslatos építmény miatt már a Guinness Világrekordok illetékeseinél is bejelentkeztek.

A helyi idegenforgalmi hivatal ugyanis már most jelezte, kezdeményezik, hogy a Guinness Világrekordok könyve hivatalosan is a világ leghosszabbjaként ismerje el a vietnami függőhidat – írja a hvg.

Bár az áthaladás sokak számára sokkoló élmény lehet, fontos tudni, hogy

a híd háromrétegű edzett üvegből készült, amelyen teher- és személyautókkal hajtottak át, hogy teszteljék a teherbíró képességét.

A munkások a jelek szerint kiváló munkát végeztek, ugyanis a hivatalos információk szerint egyszerre akár ötszáz ember is tartózkodhat az üveglapokból álló Fehér Sárkányon.

Az üveghíd a vietnámi Sơn La tartományban található.

A tartomány nedves szubtrópusi éghajlattal rendelkezik a hegyekben, száraz és hideg évszakkal, forró és párás nyarakkal, heves esőzések kíséretében. A föld elmélyülése miatt sok mikroklíma létezik, amely lehetővé teszi az agrár-erdészeti termelés fejlesztését. A Mộc Châu tálca mérsékelt égövi növények és állatok számára alkalmas. A Fekete-folyó partjai trópusi örökzöld fák számára alkalmasak .

****

Az üveghídak tekintetében a korábbi csúcstartó a Kínában található üveghíd volt.

üveghíd,Vietnám,Kína

A 200 méter mély szakadék felett átívelő új üveghidat a „bátor ember hídjának” nevezték el, utalva arra, hogy a séta nem hétköznapi élménnyel jár.

Az elképesztő üveg függőhíd, mely Kína legújabb turistalátványosságának számít, Kína egyik legszebb nemzeti parkjában, a Shiniuzhai Geológiai Parkban épült, egy 180 méter magas szurdokvölgy fölött.

Megépítése korában rekordokat döntött

Az újonnan átadott „Brave men’s bridge” híd rögtön rekordot is döntött a leghosszabb és legmagasabban lévő üvegaljú kategóriában. A 180 méter magasságban ívelő, 300 méter hosszú lebegőben függő szerkezet teljes egészében üvegből épült.

11

Szédítő élmény

Az átlátszó hídon való átkelés csak erős idegzetűeknek ajánlott, noha szédítő élménye már most rengeteg turistát vonz. A 24 milliméter vastag üveg természetesen nem törékeny üveglapokból, hanem a hagyományos üvegnél 25-ször erősebb üvegből épült.

22

Gyönyörű természeti táj

A Hunan tartomány, ahol a Shiniuzhai Geológiai Park és az új híd is található, csodálatos természeti szépségeket rejt. Itt találhatóak az Avatar lebegő sziklái és olyan egyedülálló turistalátványosságok is, mint a világ legmagasabb felvonója.

44

A turisták ugrálhatnak is rajta…

Az üveghíd, bár félelmetesnek tűnik, pláne, ilyen magasságban, a szerkezet építői szerint tökéletesen biztonságos, még akkor sem törik el, ha a turisták ugrálnak rajta. Ha véletlenül mégis megtörténne, akkor az acélrács megvéd attól, hogy a mélybe zuhanj.

33

Forrás1

Forrás2

Forrás3

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...