-1.8 C
Budapest
2023. december. 5. kedd

Te mit tennél, ha hat és fél millió forintot találnál az utcán? – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Történt ugyanis a minap Budapesten, hogy egy középkorú nő, aki maga sem volt túl gazdag, talált egy pénztárcát a Moszkva téren..

Megnézte rögtön, és meg is számolta a 6,5 Millió Ft-ot, ami benne volt. Meg sem fordult a fejében, hogy lenyúlja, viszont az igen, hogy neki, mint becsületes megtalálónak, jár 10% belőle, és azt kivette a pénzből, és besétált a legközelebbi rendőrkapitányságra..

Ott előadta a mondókáját azzal a kis különbséggel, hogy kivett a pénzből 650 ezer Ft-ot. A rendőrség munkatársa hitetlenkedve, de felvette a vallomását.. Ahogy végzett, berobogott egy jól öltözött, tele arany nyaklánccal, karkötővel, 40-es hölgy, és számonkérte a rendőreinket, hol a pénztárcája.

Megnyugtatták és mondták neki, hogy éppen itt van a becsületes megtaláló, aki leadta a pénztárcát! Egyből követelte a tárcáját, balhézott, amikor nem kapta meg azonnal, aztán a szükséges formaságok elvégzése után magkapta. Ott helyben elkezdte számolni a pénzt, és nagyon dühös lett, amikor látta, hogy hiányzik a pénzéből 650 ezer Ft. nekitámadt rendőreinknek, hogy lopós banda, adják vissza azonnal a pénzét, mert különben elmegy egy rendes rendőrségre, és feljelenti emez lopós rendőröket!

Itt aztán kicsit bonyolódott az ügy, mert a fullos nő nem tágított, hogy a rendőrök lopták el a pénzét, azért rendőreink okosan, eljárást indítottak ellene.

A sunyi és hülye nő eddig lapított, aztán előállt a farbával, hogy nem a rendőrök a hibásak, hanem ő, mert ő vette ki a pénzt, mint becsületes megtaláló, akinek jár a 10%.

Na, ez után elszabadult a pokol, a fullos nővel alig lehetett bírni, most már a sunyi és hülye nő ellen is feljelentést akart tenni, de aztán ahogyan a pénzét visszakapta, megnyugodott, bár elnézést nem kért rendőreinktől.

Most úgy áll az ügy, hogy a Budai Törvényszéken tárgyalják a fullos nő becsületsértési ügyét, és a sunyi, hülye nő lopási kísérletét!

Mi ebből a tanulság?

Ha lopsz, ne pofázz, vagy ha annyira becsületes vagy, hogy csak egy lyukas cipőd van, mégis visszaadsz 6,5 Millió Ft-ot, akkor vállald be azt, hogy hülye vagy!

Szólj hozzá! Hirmagazin.eu

nyitókép: origo

Hirmagazin.eu

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ítéletidő tombol Németországban – a kifutópályához fagytak a repülőgépek Münchenben

A bajor főváros repterét órákra le kellett zárni a havazás és a fagy miatt. Az X-en megjelent videó kísérő...

Döbbenetes videó arról, hogy mit okozhat az autó tetején szállított fenyőfa

Hogyan szállítsuk a fenyőt, ha autóval mentünk vásárolni és meglehetősen nagy fát választottunk? Videón magyarázzák el. A karácsonyi fenyő...

Életveszély: a világ legpofátlanabb bliccelőjét fotózták le az 1-es villamos hátulján – videó

Nem mindennapi megoldással utazott valaki a budapesti 1-es villamoson. Egy potyautas a jármű hátuljára kapaszkodott fel, és élvezte...

Mi történt? A közönségkedvenc nem tér vissza a Dancing with the Stars leginkább várt produkciójába

Az egyik produkció nem lesz teljes a Dancing with the Stars szombati döntőjében. A korábbi közönségkedvenc nem vesz...