5.4 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Te meg tudsz bocsájtani, ha megcsalt a szerelmed?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Biztosan sokakban fogalmazódott már meg a kérdés, hogy ha a párunk megcsal akkor megteszi e újra, vagy van e remény arra, hogy nem. Most bővebben kifejtjük a szakértő véleményét is ebben a témában.

megcsalás, megbocsájtás

Sajnos a szakértő véleménye szerint is, alakulhatnak úgy a körülmények valaminek a hatására, hogy megcsalás történik. Azonban ha hosszú távra terveztek és igazán szerettek egymást, akkor egy ilyen tapasztalat erősítheti még jobban meg a kapcsolatotokat. Természetesen ez egy nagyon nehéz út, hiszen újra megbízni benne és továbblépni ezen a dolgon nem kis feladat egy ember számára. A továbblépéshez, fontos, hogy mind a két fél nyílt lapokkal játsszon, és komoly szándékait megbeszéljék.

Született olyan elképzelés is, hogy a megcsalással akarja a párunk lezárni a kapcsolatot, egyfajta kiútként követi el ezt a tettet, hogy megtapasztalja, hogy más emberrel máshogyan is lehet, nem csak, úgy ahogy veled megtapasztalta, megszokta. Ha ilyen esettel kerülünk szembe, akkor az egyetlen reális megoldás, ha szakítotok. Majd a jövőben lehet, újra egymásba gabalyodtok, de akkor már egy sokkal jobb kapcsolatot fogtok tudni kialakítani és minden rendben fog menni a kapcsolatban. Ehhez azonban a szakítás az első lépés és nincs garancia arra, hogy újra egymásra találtok majd.

A megcsalás tette lelki okokra is visszavezethető. Lehet, hogy az egész megcsalás csak önmagának bizonyíték, hogy ha esetleg elhagynád őt, akkor sem lenne magába, akkor sem lenne magányos, elhagyatott. Ezeknél az embereknél, valószínű az is, hogy a családi háttér ad magyarázatot a tetteire, például ha az apuka lelépett válás után, akkor a személy nagyon elhagyva érezte magát. Ezért be akarja magát biztosítani, hogy nem fog soha többet ilyen történni és ezért is teszi próbára a kapcsolatot, ami tulajdonképpen nagyon fontos neki. Lehet azért is csal meg, mert azt hiszi, hogy te hűtlen leszel vele és ezért keres máshol boldogságot. Az ilyen típusú embereknél, nem fog semmisem változni egészen addig,amíg ő maga nem javul meg, amíg a lelke megnyugszik.

A következő kategória is hasonló az előzőhöz, amennyiben elváltak a szülők, akkor lehet, hogy kiskorában elképzelt magának egy tökéletes szülőt. Lehet, hogy a felnőttek világában most is elképzelt egy személyt maga mellé és nem tudja elhinni, hogy te vagy az, ezért egyfajta késztetést érez, hogy megcsaljon és kipróbáljon másokat is. Ez a típus sem fog megváltozni, amíg nem tudja magában tisztázni a dolgokat.

Hogyan is tisztázzuk a félrelépés pontos okát, és hogyan döntsünk helyesen? Sajnos erre a kérdésre nem tudjuk megadni a megfelelő választ ugyanis minden megcsalás valamilyen szinten más és más, nem lehet tudni a pontos okát, a fenti típusok csak körvonalazzák, hogy miért tehette meg. Arról, hogy folytassátok e a kapcsolatot így is vagy nem, az csakis rajtatok, rajtad áll, hiszen ez egyéniségtől függ, vannak akik folytatják de szenvednek legbelül és csak áltassák magukat, az ilyen hiba tönkreteheti a személyiséget magát az embert. Azonban, ha te úgy gondolod, hogy meg tudsz evvel birkózni és megbízol, benne akkor adhatsz neki még 1 esélyt. Abba a hibába viszont ne essünk bele, hogy újra és újra megbocsájtunk egy ilyen bűnt, ugyanis annak már semmi értelme sincs. Akkor csak egy biztos pont vagy az életébe, akivel tulajdonképpen bármit megtehet, úgyis visszaengedi.

Mérlegeld magadba először a dolgot, hogy mit kéne tegyél, majd üljetek le és próbáljátok megbeszélni az okokat, hogy miért is tette ezt veled, ezután már tisztább képet kapsz az egészről és tudsz dönteni.

 

forrás: Delina

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A pálya csúcsán – romantikus, igaz történet, .. gyönyörű, megható film, Kevin Costner főszereplésével – videó

Igaz történet alapján, .. nagyon szép, .. romantikus film, csak ajánlani tudom mindenkinek! Kellemes szórakozást!   Erről Te sem maradhatsz le!   Teljes...

Orbán Viktor a finn kormányfőnek: Svédország és Finnország egyetlen percet sem veszít a NATO-tagságából

A miniszterelnök egyebek közt ezt üzente a Twitteren. Sanna Marin a YLE rádiónak adott interjúban azt mondta, ha találkozik...

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...